У березні на Черкащині через електронні аукціони продано права оренди на 277 гектарів землі, - Держгеокадастр

У березні на Черкащині через електронні аукціони продано права оренди на 277 гектарів землі, - Держгеокадастр Як інформує прес-служба Держгеокадастру, у березні 2019 року на електронних аукціонах, що відбулися на базі ДП «СЕТАМ», продано права оренди на 20 ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 277 гектарів. В результаті торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, до сільських рад Черкащини надійшло 2 млн 435 тис. гривень.

Переважна більшість ділянок розташована в Маньківському районі Черкаської області (7 ділянок), а найдорожчою стала земельна ділянка площею 12,7 га в адмінмежах Пастирської сільської ради Смілянського району Черкащини. Щорічна плата за неї зросла до 82,9% від нормативної грошової оцінки землі. У грошовому еквіваленті до бюджету села за оренду цієї ділянки щорічно надходитиме 25,4 тис. грн, стартова ціна була лише 2,4 тис. грн (8% від нормативної грошової оцінки).

Загалом за результатами електронного аукціону середній розмір орендної плати за передані на конкурентних засадах ділянки становить 33,9% від нормативної грошової оцінки землі.
09.04.2019 08:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter