Держаудитслужба: Ревізія Балаклеївської сільради встановила порушень на 456,5 тис. грн.

За інформацією Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, під час проведення ревізії Балаклеївського сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Балаклеївської сільської ради (далі - установа, Сільська рада) за період з 01.12.2015 по 31.08.2018 фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 456,5 тис. грн.

Зокрема, кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту за об’єктом з будівництва виробничого цеху не були сплачені до сільського бюджету у визначені терміни та у повному обсязі, що призвело до недоотримання доходу спеціальним фондом на загальну суму 84 тис. грн.

Окрім того, не дотримано вимог чинного законодавства щодо використання коштів, які надійшли в рахунок відшкодування порушень, виявлених попередньою ревізією, та вартості комунальних платежів, спожитих у минулих роках орендарями, що призвело до недоотримання надходжень загальним фондом сільського бюджету на загальну суму майже 110 тис. грн.

Також бухгалтерською службою Сільської ради було завищено витрати на оплату праці, з порушенням вимог законодавства проводились виплати матеріальної допомоги, премій, основних та додаткових відпусток, що, як наслідок, спричинило зайве нарахування та перерахування єдиного внеску на загальну суму 122,6 тис. грн.

Через завищення обсягів та вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт Установою безпідставно сплачено кошти на суму 48 тис. грн.

За результатами проведеної інвентаризації встановлено нестачу запасних частин до службового автомобіля на загальну суму 14,3 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам Сільська рада вже відшкодувала 324,8 тис. грн.

На адресу установи надіслано вимоги щодо усунення встановлених ревізією порушень.

21.11.2018 16:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter