Черкасиобленерго: Підприємство не готове до осінньо-зимового періоду через відсутність коштів на реалізацію інвестиційної програми

Як інформують у ПАТ "Черкасиобленерго", 28 серпня відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в приміщенні Черкаської обласної державної адміністрації.

Захід відбувся під головуванням заступника голови Черкаської ОДА Костянтина Омарголієва, за участі голови правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олега Самчука, заступника голови ОДА Сергія Овчаренка, керівників департаментів облдержадміністрації та Сергія Озерана, першого заступника начальника управління ДСНС України в Черкаській області.

Основними питаннями засідання стали загрози виникнення надзвичайної ситуації, пов`язаної із припиненням електропостачання ПАТ"Азот" та неготовністю ПАТ "Черкасиобленерго" до осінньо-зимового періоду через відсутність коштів на реалізацію інвестиційної програми, яка не виконується більше трьох років, а це - проведення капітальних ремонтів, розчисток повітряних ліній, закупка паливно-мастильних та ремонтних матеріалів, про що Товариство неодноразово повідомляло всі вищі державні органи влади, правоохоронні структури та МНС України.

- Ми робимо все можливе в існуючий ситуації. Головне, що ми вирішили питання з заробітною платою і виплачуємо кошти працівникам відповідно до Колективного договору з березня поточного року. Закупили спецодяг, поступово, як це не важко, проводимо ремонти, оновлення техніки і т.д. Ми, з травня, направили всі сили на розчистки повітряних ліній, щоб не допустити повторення зимового колапсу, коли обласний центр залишився без водопостачання. Я дякую керівникам облдержадміністрації, що ви почули наші звернення, і ваше розуміння, що літом потрібно готуватися до зими та вирішувати всі проблемні моменти. Ще є час, і ми маємо спільно зробити все від нас залежне щоб черкащанам було комфортно жити і працювати, - наголосив голова правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олег Самчук.

В свою чергу, заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко повідомив, що з ситуацією, в якій перебуває Товариство, добре ознайомлені і вже провели відповідні комісії та погодили наступні рішення.

Черкасиобленерго: Підприємство не готове до осінньо-зимового періоду через відсутність коштів на реалізацію інвестиційної програми


- Ми підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати сталу роботу підприємств ПАТ "Черкасиобленерго" і ПАТ "Азот". Це вісім тисяч робочих місць, енергетична та екологічна безпека регіону. Тому всі питання, які будуть виникати відносно двох стратегічних бюджетоутворюючих товариств області, ми будемо вирішувати в найкоротші терміни, - зауважив заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко.
29.08.2018 18:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter