Нищик: Вартість проїзду в черкаських маршрутках поки не зростатиме

Нищик: Вартість проїзду в черкаських маршрутках поки не зростатиме У міськраді Черкас повідомили подробиці перемовин між владою та перевізниками, які погрожували припинити безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян.

Приватні перевізники, які обслуговують міські маршрути, дадуть можливість безкоштовного проїзду пільговим категоріям черкащан.

Про це в коментарі журналістам повідомив секретар міської ради Ярослав Нищик.

– Під час спільних нарад перевізники запевнили нас, що й далі безкоштовно перевозитимуть пільгові категорії у громадському транспорті, – говорить Ярослав Володимирович. – У майбутньому ми продовжимо діалог із підприємцями, які працюють у цій сфері. Усе ж таки ми мусимо задовольнити і їхні претензії стосовно підняття вартості на квитки, і в той же час докласти зусиль, аби це не зачепило найвразливіші верстви населення.

Водночас, він додав, що хоч законодавство й гарантує пільги, – кошти на це з державного бюджету не передбачені. Натомість у міському таких видатків – бракує.

– Нині це навантаження перекладено на місцевий бюджет. Черкаси фактично мають мінімальний бюджет, місту не під силу брати на себе додаткові витрати в кількасот мільйонів гривень для тої чи іншої компенсації, – прокоментував секретар.

Ярослав Нищик також додав, що вартість проїзду в міському транспорті поки не зростатиме. Утім, не виключає, що її таки піднімуть.

– Як бачимо, паливно-мастильні матеріали дорожчають, разом із тим, є потреба в підвищенні заробітних плат персоналу, – говорить він. – Утім, мова про зростання тарифу на проїду не йтиме, допоки ми не побачимо достойне фінансове обґрунтування та «білі» заробітні плати. Крім того, перевізники мають взяти на себе додаткове соціальне навантаження.
12.07.2018 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter