Мінюст: На Черкащині описують та продають майно на підприємствах, які мають заборгованість по зарплаті

За інформацією Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, у черкаських підприємств, які заборгували зарплату, описують та передають на реалізацію майно.
Мінюст: На Черкащині описують та продають майно на підприємствах, які мають заборгованість по зарплаті

На 104 тисячі описано та передано на продаж до Черкаської філії ДП «СЕТАМ» готової продукції ПАТ «Швейна фабрика Лібовнера», яка була винна своїм працівникам майже 200 тис грн. З них 68 тис вдалося стягнути, ще частину коштів планують отримати від реалізації продукції на електронних торгах.

Така ж доля чекає і на інших боржників по зарплаті у разі, якщо вони не розрахуються з людьми. Станом на початок квітня в області було 17 таких підприємств.

«На сьогодні ми робимо все можливе аби повернути людям зароблені ними гроші. В області діє штаб з координації та моніторингу стану виконання рішень судів з виплати зарплати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, – розповідає начальник Головного управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк. – У середу провели нараду з арбітражними керуючими тих підприємств Черкащини, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство. Це ДП «Черкаське будівельно-монтажне управління», ДП «Іваньківський цукровий завод» та КП «Облпаливо». Щодо останнього, керуючий санацією відзвітував, що заборгованість із зарплати повністю погашено».

Нагадаємо, що найбільшими боржниками в області з виплати зарплати за виконавчими провадженнями були економічно активний Черкаський «Азот» та ліквідована СУБ «Митниця». Станом на сьогодні Державній виконавчій службі у Черкаській області вдалося стягти на користь азотівців більше мільйона гривень. Загалом же з початку року з боржників стягнуто 3,3 млн грн. Борг підприємств перед працівниками становить 2,4 млн грн.
13.04.2018 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter