Майборода: Коли міськрада Черкас ухвалить бюджет розвитку на 2018 рік?

Майборода: Коли міськрада Черкас ухвалить бюджет розвитку на 2018 рік? Депутат Черкаської облради кількох скликань Любов Майборода обурюється з приводу неприйняття Черкаською міськрадою бюджету розвитку міста на 2018 рік.

17 листопада 2017 року Львівська міська рада затвердила міський бюджет на 2018 рік; 21 грудня—затвердила бюджет розвитку в сумі близько 1.5млд. грн.

Затвердження бюджету розвитку дало можливість містам розпочати ремонти шкіл, садочків, лікарень, доріг, ліфтів, придбання обладнання. Така ситуація майже по всій Україні, окрім Черкас та Світловодська.

А що в Черкасах? 29 січня з «боями» був прийнятий міський бюджет, два місяці місто жило по 1/12 бюджету минулого року за умов недофінансування ліків, харчування, соціальних виплат. Бюджету розвитку не маємо до тепер, хоча на календарі середина березня.

З 364 млн. запланованих до розподілу в бюджеті розвитку міста Черкаси, 196 млн. попередньо становлять так звані «перехідні об`єкти», тобто об`єкти, на які виготовлена проектно-кошторисна документація, укладені угоди та частково проведені ремонтні роботи в 2017 році. Таких об`єктів по проекту плану соціально-економічного розвитку 152. Зараз роботи на них заморожені, що створює незручності для відвідувачів та призводить до здорожчання будівельних робіт.

Решту –близько 93 млн. передбачено спрямувати на нові об`єкти. Постійним підкилимним перемовинам: як розподілити кошти - не має кінця. 7 березня на засіданні бюджетної комісії за моєю участю було підтримано пропозицію – розпочати освоєння капітальних видатків і рекомендувати сесії 13 березня затвердити програму соціально-економічного розвитку та бюджет в частині перехідних об`єктів.

Проте, процес знову гальмується. Згадаємо 2015 рік, коли бюджет розвитку приймався в травні місяці, ремонти доріг розпочали в кінці вересня. Може пора називати речі своїми іменами? Зміна виконкому по суті нічого позитивного не дала, чиновники не спроможні прийняти рішення, які дають початок сезонним роботам.

Якщо сесія міської ради 13 березня не прийме бюджет розвитку на 2018 рік, хоча б в частині перехідних об`єктів, а що до інших – не поставить конкретні терміни прийняття бюджету розвитку в цілому, пропоную сесії міської ради відправити виконком у відставку або достроково припинити свої повноваження .

До яких пір мешканці міста будуть чекати результативної діяльності депутатів та чиновників?
13.03.2018 08:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter