Бондаренко: Бюджетний процес у Черкасах зірваний

Як інформують у міськраді Черкас, 11 січня Анатолій Бондаренко провів зустріч із представниками комітетів самоорганізації населення. Під час розмови торкнулися й теми бюджету – 2018. Мер, зокрема, поінформував про наслідки та причини неприйняття головного фінансового документа міста.
Бондаренко: Бюджетний процес у Черкасах зірваний

За його словами, від початку грудня проект рішення про бюджет регулярно виносився на розгляд і погодження виконавчим комітетом. Утім, щоразу кворум не збирався. Двічі міський голова ініціював затвердження цього документу радою. Але частина депутатського корпусу відмовилася брати участь у голосуванні. Проект бюджету Черкас на сесії підтримали тільки 17 міських обранців.

– На жаль, бюджет на 2018 рік досі не ухвалений, це унеможливлює вчасну виплату авансу майже 15 тисячам працівникам, під загрозою надання пільг та відшкодування субсидій, отримання матерями допомоги на дітей, – говорить він. – Бюджетний процес у нашому місті зірваний. Зірваний, насамперед, тими членами виконавчого комітету, які тривалий час ігнорували засідання. А деякі депутати тепер відмовляються розглядати бюджет без його погодження виконкомом.

Анатолій Бондаренко повідомив також, що міська рада на своєму засіданні 10 січня проголосувала за розпуск нинішнього складу виконавчого комітету та звільнення його заступників.

– Іти на сумнівні перемовини я не хочу, – каже він. – У складі виконавчого комітету бачу тільки професійних людей, які працюватимуть в інтересах громади.

На його думку, аби Черкаська міська рада таки прийняла головний кошторис міста, буквально за два тижні місто б змогло продовжити повноцінне функціонування.

– Міська рада в Черкасах сьогодні не відповідає інтересам громади. Я ще можу зрозуміти, коли не голосують за проведення ремонтів у місті, але ж мова йде про соціальний захист наших жителів, – прокоментував він. – Звернувся до Верховної Ради України з ініціативою про розпуск Черкаської міської ради. Бо подібні політичні кризи в демократичній країні треба вирішувати шляхом виборів.
Бондаренко: Бюджетний процес у Черкасах зірваний

Присутня на зустрічі очільниця громадського комітету захисту місцевого самоврядування, депутат обласної ради ІV скликань Любов Майборода вважає, що ті члени виконавчого комітету, які не ходили на засідання для розгляду бюджету – 2018, робили це свідомо. Вона переконана: аби вони були зацікавлені в його ухвалені, мали б приходити, пояснювати свою позицію й у разі потреби шукати компроміс.
12.01.2018 09:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter