261,5 км. автобану Київ-Черкаси-Дніпропетровськ побудують "з нуля"

261,5 км. автобану Київ-Черкаси-Дніпропетровськ побудують "з нуля"За повідомленням прес-служби міністерства інфраструктури України, з усієї протяжності майбутньої автомобільної дороги Київ-Черкаси-Дніпропетровськ, згідно з передпроектною документацією, 261,6 км буде побудовано з «нуля» - їх облаштують абсолютно за новим маршрутом. Решта автошляху - 132,5 км – реконструюватиметься за існуючим напрямком.
На новій швидкісній трасі заплановано побудувати 19 дворівневих розв’язок, 42 мости, 3 естакади та 8 шляхопроводів.
Нова автомобільна дорога, що з’єднає Київ із Дніпропетровськом, відповідатиме найвищим стандартам безпеки. Зокрема для безпечного дорожнього руху передбачається обладнати дорогу Київ-Черкаси-Дніпропетровськ напрямними пристроями, дорожніми знаками, горизонтальною та вертикальною розмітками, пішохідними переходами, а також улаштувати тротуари, місцеві проїзди, скотопрогони.
До того ж запроектовано вздовж автошляху встановити дорожні метеостанції та інформаційні табло змінної інформації для забезпечення своєчасного інформування учасників дорожнього руху про метеоумови і рекомендовані режими руху.
У межах населених пунктів, через які проляже дорога, передпроектною документацією будівництва запропоновано використати шумозахисні екрани.
Наразі Державне агентство автомобільних доріг України завершило передпроектні роботи з будівництва та реконструкції траси Київ-Черкаси-Дніпропетровськ.
Нагадаємо, згідно з передпроектом будівництва та реконструкції дорога Київ-Черкаси-Дніпропетровськ протяжністю 394,1 км проходитиме територією Київської (66,8 км), Черкаської (159,3 км), Кіровоградської (81,5 км) та Дніпропетровської (86,5 км) областей. Відтак ці регіони отримають сучасну трасу у напрямку столиці.
22.06.2012 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter