Департамент АПК: Посівна кампанія на Черкащині практично завершена

Через здорожчання мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів та техніки – цього року посівна для Черкащини була надзвичайно складною. Як інформують у Черкаській ОДА, про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Ігор Колодка.

«2015 рік – особливий. Події на півдні і сході нашої держави, тяжкий фінансово-економічний стан, песимістичні висловлювання деяких політиків ставили під сумнів вчасне проведення весняних робіт. Але сьогодні можна сказати про те, що аграріям вдалося провести заплановані весняні роботи вчасно і на рівні показників минулого року. Досягнуто це за рахунок організованості, тісної співпраці між сільгосптоваровиробниками, науковцями та службами АПК області», – зазначив Ігор Леонідович.

Так, за словами посадовця, під урожай нинішнього року посіяно всього 274 тис. га озимих зернових культур (що на 37 тис. га більше минулого року), в тому числі пшениці 247, озимого ячменю 24, озимого жита 2,8 тис. га та 42 тис. га озимого ріпаку.

«Попри всі проблеми, які виникли з приводу подорожчання мінеральних добрив та пально-мастильних матеріалів, господарства області 100-відсотково провели перше підживлення озимих культур та на 40-відсотків друге. І наразі посівна кампанія практично завершена», – підкреслив керівник Департаменту АПК.
04.06.2015 18:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter