Канівський виконком викине 31,72 млн. грн. на будівництво Шевченківського культурного центру

Канівський виконком викине 31,72 млн. грн. на будівництво Шевченківського культурного центру Як повідомляють Наші Гроші, виконавчий комітет Канівської міської ради 17 грудня уклав угоду з ПМП «Інтербуд» на будівництво Будинку культури на 700 місць в м. Каневі по вул. Енергетиків під Шевченківський культурний центр (виділення пускового комплексу). Вартість угоди становить 31,72 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
Будівництво Будинку культури проводиться за рахунок субвенції з держбюджету, яка виділена постановою уряду з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою «в одного учасника». Замовник обґрунтував це нагальною потребою у зв’язку з обставинами соціального та економічного характеру і необхідністю отримати послуги у того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності.
Особливості фінансування закупівлі, обставини щодо затвердження та проходження експертизи проектної документації, та необхідність укладення договору про закупівлю протягом бюджетного періоду 01.01.-31.12.2013р., на думку замовника, унеможливлюють дотримання строків для проведення процедури відкритих торгів.
Роботи по проекту «Будівництво будинку культури на 700 місць в м. Каневі по вул. Енергетиків під Шевченківський культурний центр» розпочались у 2005 році, роботи виконує до сьогодні ПМП «Інтербуд».
У процесі виконання робіт через затримки фінансування об’єкту, наявність інфляційних процесів та змін в нормах проектування виникла необхідність у коригуванні проекту в тому числі виділення пускового комплексу об’єкту.
На території будівельного майданчику будинку культури знаходяться завезені ПМП «Інтербуд» матеріали, будівельна техніка, необхідні ресурси та обладнання, які забезпечують виконання робіт в найкоротші терміни та зменшують значну суму витрат на їх перебазування. На думку замовника, заміна підрядника приведе до тимчасового зупинення виконання робіт.
ПМП «Інтербуд» володіють Олександр і Максим Куценки. Олександр Куценко є депутатом Канівської міської ради. У 2011 році він підписався під вимогою до міського голови Канева Віктора Ніколенка з вимогою відзвітувати за свою діяльність.
20.12.2013 13:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter