У районі Кам`янки Тясмин перетворюється на болото

Через дірки у дамбі річка Тясмин обміліла більше двох метрів. В районі міста Кам'янка, що на Черкащині, утворились кілька озер й кілометри зарослого очеретом болота.
З початку літа у Тясмині почав різко падати рівень води. Причиною тому стали кілька великих пробоїн у старій аварійнй греблі в районі місцевого спиртозаводу. Вода через пробоїни стекла й спричинила падіння рівня більше двох метрів. На місці русла утворились кілька озер, що сполучаються рівчаками. Річище інтенсивно заростає бур'янами, гнилі водорості смердять, гине риба.
У районі Кам`янки Тясмин перетворюється на болото

Кілька років тому працівники обласної рятувальної служби оглядали дамбу, визнали її й міст аварійними. Але для робіт по ремонту споруди й дороги через неї кошти не знайшли. За попередніми висновками, для ремонту треба понад 3 мільйони гривень.
Голова районної держадміністрації Віталій Архип'юк минулого року обіцяв поклопотатись перед обласним бюджетом про виділення відповідної суми.
"Уже прийнято рішення райдержадміністрації про створення відповідної комісії. Днями виїжджаємо на огляд дамби, будемо вирішувати, як рятувати дамбу й взагалі нашу річку", - повідомив у вівторок начальник місцевої рятувальної служби Вадим Ємець.
Люди бідкаються, що доки вирішать питання рятування річки, браконьєри по ночах в калюжах доловлюють сітками рибу.

Віталій Іванченко
gazeta.ua
28.08.2013 09:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter