Прокуратура вимагає визнати недійсною угоду про використання землі на березі Дніпра в Канівському районі

Золотоніська місцева прокуратура звернулась до господарського суду з позовною заявою, поданою в інтересах держави до Канівської міської ради та Канівської човної станції. Прокуратура наполягає на тому, що спірна угода щодо передачі в користування земельної ділянки площею 4 тис. кв. м в прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища, яку уклали між собою сторони, є удаваною та порушує вимоги Земельного кодексу, оскільки упродовж тривалого часу земля використовується без правовстановлюючих документів.

Указана неправомірна передача земельної ділянки стала однією з підстав реєстрації права власності на нерухоме майно в прибережній захисній смузі – будівлі та споруди, які розміщені на березі Дніпра без відповідних дозволів і належного оформлення такого права.

Наразі за позовною заявою прокуратури про визнання недійсною угоди про фактичне землекористування, визнання протиправним і скасування запису про державну реєстрацію речового права на нерухоме майно господарським судом Черкаської області відкрито провадження.
24.01.2020 11:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter