Апеляційний суд скасував рішення Черкаської РДА про виділення в приватну власність землі в лісі біля Свидівку

Прокуратурою в апеляційному порядку доведено законність та обґрунтованість позовних вимог заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави до Черкаської райдержадміністрації та громадянина, якому незаконно надано у приватну власність для дачного будівництва земельну ділянку лісового фонду в Черкаському районі.

Установлено, що на підставі розпорядження Черкаської райдержадміністрації у 2014 році з державної власності незаконно вибула земельна ділянка лісового фонду в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради, цільове призначення якої змінено з грубим порушенням порядку, встановленого земельним та містобудівним законодавством.

З метою захисту інтересів держави в частині повернення незаконно втраченої землі, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним незаконного розпорядження та скасування державної реєстрації права приватної власності на вказану земельну ділянку.

Принципова правова позиція прокуратури області, спрямована на недопустимість забудови лісових ділянок, підтримана Черкаським районним судом, яким позов прокурора задоволено.

Намагаючись зберегти за собою права власності на спірну землю, відповідач звернувся за оскарженням прийнятого рішення в апеляційному порядку.

Однак 19.12.2019 апеляційним судом Черкаської області підтримано правову позицію прокуратури та відхилено апеляційну скаргу відповідача, а також залишено в силі рішення Черкаського районного суду, яким визнано недійсним розпорядження Черкаської райдержадміністрації й скасовано державну реєстрацію права приватної власності на землю лісового фонду.
26.12.2019 12:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter