На Черкащині виявлено перші порушення правил полювання на пернатих

За інформацією управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області, перші порушення на Кременчуцькому водосховищі під час відкриття полювання на пернату дичину виявили рейдові групи Управління екологічного (нагляду) контролю у Черкаській області, 5-ї роти водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області та підрозділи Головного управління Національної поліції в Черкаській області.
На Черкащині виявлено перші порушення правил полювання на пернатих

У ході рейдових перевірок тільки за суботу виявили 13 випадків порушень правил полювання. Йдеться про добування дичини понад встановлених лімітів, відсутність відстрільних карток, відсутні відмітки в контрольних картках обліку добутої дичини, полювання з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них. Найчастіші порушення які фіксувались – це полювання в межах населених пунктів, перебування в мисливських угіддях без документів на право полювання, які мисливець повинен мати при собі.

Всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності.

Також в угіддях Мисливського господарства «Коробівське» один із мисливців здійснив добування 11 лисок при нормі полювання у 2019 році за день полювання в 6 штук. На порушника склали протокол за ч.2 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім накладання штрафу порушнику загрожує сплата збитків за кожну добуту понад встановленні ліміти лиску в розмірі 250 грн. за одну особину.
13.08.2019 09:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter