За останні два роки на раціональне використання ТПВ на Черкащині було спрямовано 17 млн. грн.

Упорядкування організованих та ліквідація стихійних сміттєзвалищ у районах області, реконструкція полігонів ТПВ, придбання обладнання для знешкодження відходів низки об’єктів. На ці та інші природоохоронні заходи у сфері поводження з відходами в рамках реалізації Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 років області спрямували близько 17 млн грн. за інформацією Черкаської ОДА, про це повідомила начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева.
За останні два роки на раціональне використання ТПВ на Черкащині було спрямовано 17 млн. грн.

– Обласна програма передбачає певний перелік заходів, спрямованих на реалізацію екологічного напрямку Стратегії розвитку Черкащини. Наразі йдеться про один із розділів Програми, а саме: раціональне використання і зберігання відходів виробництва і побутових відходів. Це і будівництво та реконструкція міських полігонів твердих побутових відходів, і придбання установок та обладнання для збирання, перевезення, зберігання, видалення, відходів й інше.

Олена Миколаївна сказала, що за період дії Програми, кошти по зазначеному напрямку спрямували на упорядкування сміттєзвалищ сіл Жашківського та Кам’янського районів, реконструкцію полігону ТПВ м. Золотоноша, забезпечення екологічно безпечного збирання відходів на території Драбівського, Канівського, Уманського, Чорнобаївського, Чигиринського, Черкаського районів (придбання контейнерів та обладнання), ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на території Катеринопільського, Черкаського, Корсунь-Шевченківського районів та м. Черкаси.

У 2017 році:

використано 1,52 млн грн з місцевих бюджетів на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ м. Корсунь-Шевченківський та м. Черкаси, придбання обладнання для знешкодження біологічних відходів для Канівської центральної районної лікарні, упорядкування сміттєзвалищ Жашківського та Кам’янського районів, забезпечення екологічно безпечного збирання відходів на території Драбівського, Канівського, Уманського, Чорнобаївського, Чигиринського, Черкаського районів.

спрямовано запити на Мінприроди щодо виділення коштів з державного бюджету на проведення реконструкції сміттєзвалища м. Монастирище та полігону твердих побутових відходів м. Золотоноша, будівництва нового полігону твердих побутових відходів м. Черкаси, придбання спецтехніки для комунальних підприємств Білозірської об’єднаної територіальної громади та с. Іркліїв Чорнобаївського району на 65,501 млн грн.
13.12.2017 15:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter