У 6-ти районах Черкащини затверджено програми регулювання чисельності безпритульних тварин

У 6-ти районах Черкащини затверджено програми регулювання чисельності безпритульних тварин За інформацією Черкаської ОДА, програми регулювання чисельності безпритульних тварин затверджено вже в шести містах Черкащини. Про це поінформував перший заступник голови ОДА Віталій Коваль в ході робочої наради. Це, зокрема, Черкаси, Золотоноша, Ватутіне, Канів, Катеринопіль, Звенигородка. Також Тальнівський район. У Жашківському, Монастирищенському, Смілянському Чорнобаївському та Шполянському – наразі програми розробляють.

– Сподіваємося на розуміння керівників на місцях та розробку подібних програм і в інших районах, – сказав Віталій Коваль. – Їх реалізація дасть змогу забезпечити санітарно-епідеміологічний контроль, громадську безпеку, зокрема максимально знизити ризики виникнення небезпечних хвороб, таких як сказ, в решті донести до суспільної свідомості стандарти гуманного поводження з тваринами. Нагадаю, обласну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами затверджено торік. Орієнтовний же обсяг фінансування, необхідний для створення 19 стерилізаційних пунктів, сягає 3,5 млн грн.

Начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева зазначила, що на сьогодні роботу стерилізаційних пунктів розпочато в Катеринополі, Золотоноші та Каневі. Приміром, за інформацією Канівської міської ради, відлов та стерилізацію тварин там проводять вже зо два тижні. Стартували з облаштуванням пунктів і в Умані, невдовзі розпочнуть роботи в Звенигородці.

За словами Віце-президента Черкаського обласного благодійного фонду “Еко-Центр” Оксани Савіцької, завдяки співпраці з Посольством Канади в Україні, наразі є додаткові кошти. Їх планують спрямувати на придбання обладнання мобільної стерилізаційної клініки.
05.04.2017 09:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter