На Черкащині до 31 травня триватиме операція "Первоцвіт-2017"

Як інформують у ГУ Нацполіції в Черкаській області, на території Черкаської області з 6 березня по 31 травня 2017 року проводиться операція “Первоцвіт-2017”. На ринках, вулицях, площах міст та інших населених пунктів заборонено продаж рідкісних видів дикоростучих рослин та рослин, що знаходяться під загрозою зникнення і занесених до Червоної книги.

З метою попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням та реалізацією рідкісних видів рослин Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт-2017», які направлені на протидію винищення рідкісних рослин. Згідно законодавства України, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують Закони України “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про Червону Книгу України”.

В ході проведення заходів станом на 15 березня працівниками Національної поліції в Черкаській області виявлено 19 порушень законодавства пов’язаного з незаконним збиранням та реалізацією рідкісних видів рослин. Зокрема, відносно 18 осіб складено матеріали про вчинення адміністративного правопорушення передбаченого статтею 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення та відносно 1 особи складено матеріали за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Головне управління Національної поліції звертається до громадськості з проханням повідомляти до органів Національної поліції інформацію про факти порушень чинного законодавства пов’язаних з незаконним збиранням, вивезенням за межі України рідкісних видів рослин та їх реалізацією.
16.03.2017 10:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter