Черкаські лісісники інформують всіх охочих про плани вирубки лісу

Як інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, за ініціативою головного лісівника області Олександра Дзюбенка всі охочі мають можливість ознайомитися із запланованою вирубкою лісу.

Ще з листопада 2015 року інформація про проведення рубок є доступною для громадськості через мережу Інтернет. В облуправлінні запроваджено практику оприлюднення на офіційному веб-сайті "Ліси Черкащини" інформації про місця проведення всіх видів рубок (після видачі лісорубних квитків) в межах державних лісогосподарських підприємств, що входять до структури Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства. Вищезазначена інформація поновлюється щотижня і розміщується у розділі Діяльність – підрозділі Інформація про проведення рубок.

"У зв'язку з підвищенням інтересу громадськості до діяльності лісівників, збільшенням кількості повідомлень про стурбованість громадян щодо законності проведення різних видів рубок, прийнято рішення посилити роз'яснювальну роботу в цьому напрямку. Відтепер, окрім мережі Інтернет, держлісгоспи області ознайомлюватимуть на місцях делегованих представників громадськості, представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади із запланованими суцільними санітарними рубками та рубками головного користування – до початку їх проведення", – повідомив Олександр Дзюбенко.

Начальник облуправління додав, що лісівники інформуватимуть через делегованих представників місцеву громаду про місце запланованої рубки, вид, площу, причини, ознайомлюватимуть з дозвільними документами та контактами відповідального працівника, який надасть роз'яснення щодо запланованого лісогосподарського заходу.
01.07.2016 09:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter