Черкасиводоканал: Насосні станції на Митниці працюватимуть в автоматичному режимі

Черкасиводоканал: Насосні станції на Митниці працюватимуть в автоматичному режимі Як інформують у КП "Черкасиводоканал", на каналізаційних насосних станціях КП “Черкасиводоканал” нещодавно працівники енергослужби підприємства змонтували та налагодили обладнання для забезпечення автоматичної роботи насосних станцій “Митниця-1” та “Митниця-2”. Оновлення обладнання стало можливим на виконання інвестиційної програми.

При монтажу обладнання для автоматичного забезпечення роботи насосних станцій було використано сучасні контролери, перетворювачі частоти, пристрої плавного пуску та гідростатичні датчики рівня.

– Коли потужностей основного насосного агрегата не вистачає, тоді автоматично підключається допоміжний. Основні насосні агрегати працюють від перетворювачів частоти, що дозволяє регулювати їх продуктивність залежно від завдання (рівня стоків у прийомному резервуарі), – розповідає начальник енергослужби “Водоканалу” Олександр Бичок. – За допомогою контролера Unitronixv570 нам вдалося реалізувати автоматичну почерговість роботи насосних агрегатів каналізаційних станцій, а також автоматизувати всі процеси перекачування стічної рідини. Віднині ми можемо контролювати ефективність роботи насосних агрегатів і технологічний процес насосної станції в цілому.

Як зазначає Олександр Бичок, нове обладнання дасть змогу заощаджувати електроенергію, зменшити кількість гідравлічних перепадів, рівномірно розподіляти та контролювати час роботи насосних агрегатів, що дозволить подовжити експлуатаційний термін насосного обладнання каналізаційних станцій та напірних каналізаційних колекторів.
11.02.2015 12:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter