Екоінспекція: Ситуація із забрудненням Золотоношки залишається критичною

Екоінспекція: Ситуація із забрудненням Золотоношки залишається критичноюЯк інформує Держекоінспекція у Черкаській області, ситуація по стану річки Золотоношка є вкрай складною. Протягом останніх років існує складна екологічна ситуація на цій річці, що викликана незадовільною роботою очисних споруд м. Золотоноша Черкаської області. На даний час які обслуговуються Золотоніським КП «Міський водоканал».

Обладнання очисних споруд застаріле, технологія очистки не витримується, внаслідок чого до річок Суха Згарь та Золотоношка потрапляють недостатньо очищені стічні води. Неефективна робота очисних споруд м. Золотоноші призводить час від часу до знищення водних живих ресурсів в р. Золотоношка. Постійно гниюча білкова маса не лише викликає нудотний запах, а й сприяє розвитку умов для виникнення епідемій.

Розуміючи стабільно складну ситуацію, спеціалістами Держекоінспекції регулярно, двічі на тиждень, беруться аналізи в різних місцях даної річки, проводяться лабораторні дослідження на хімічний склад. П'ять найбільших підприємств-забруднювачів Золотоніського району було зобов'язано побудувати локальні очисні споруди. Відповідно на вимогу відреаговано, а саме: на даний час введені в експлуатацію три очисні споруди, інші дві -добудовуються.
19.03.2014 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter