Міськрада Канева розірвала договір про співробітництво з білоруським містом Кобрин

Канів розірвав договір про співробітництво з білоруським містом Кобрин. Про це інформують у міськраді.

Відповідне рішення ухвалили депутати під час засідання сесії Канівської міської ради, яке відбулося 9 червня.

«24 лютого рф розпочала широкомасштабну війну проти України. Весь військовий потенціал, накопичений ще від часів Радянського Союзу, був кинутий на фізичне знищення України та українців. Спроба новітнього диктатора 21 століття покорити народ за 2 тижні провалилась.

Переважна більшість країн світу і народів підтримали українців у їх стремлінні відстояти право на власне визначення свого шляху. Серед тих, хто вже подав нам дружню руку були міста Фірзен (Німеччина), Ламберсар (Франція), Члухів і Хелмно (Польща), Виру (Естонія), Сонома (США). Ми не отримали жодного сигналу тільки з Кобрина.

Так, з території держави Білорусь Україна отримала удар в спину. Впродовж місяця з ваших аеродромів піднімаються літаки, які руйнують українські міста і села, знищують жінок, дітей і літніх людей. Крилаті ракети, що стартують з білоруських рівнин, руйнують лікарні, дитячі садки, школи.

В 2015 році О.Лукашенко заявляв, що він не допустить, щоб з території Білорусі в Україну прийшла смерть. Значить він цинічно говорив неправду, як це постійно робить путін.

Впродовж багатьох років Кобрин і Канів єднала щира дружба. Ми вірили, що так буде завжди. Однак наш народ вже другий місяць продовжують знищувати фашисти 21 століття – рашисти. Проте від Кобрина жодної вістки…

Білоруси, що реально оцінюють ситуацію, не змирились з «гебельсами» 21 століття. Вони разом з нами б’ють «коричневу чуму», що воскресла на теренах російської імперії. В таких умовах ми змушені публічно заявити про розірвання будь-яких відносин з Кобрином до визначення позиції його жителів відносно кривавої війни, яку розв’язала росія.», ˗ йдеться в офіційному повідомленні про розірвання договору.

Відтак припиняється угода, про співробітництво між Кобринським районом Брестської області Республіки Білорусь та містом Канів, яка була укладена ще в 2013 році.
10.06.2022 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter