Табурець: Про ситуацію в Черкаській області на 6 березня

Ситуація на Черкащині на 6 березня контрольована. Як повідомляють у Черкаській ОДА, про це інформує керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

В області продовжують облаштовувати територію регіону для його максимального убезпечення в разі агресії ворога. Працюємо спільно з командуванням Збройних Сил України. Уже завершуємо формування сил тероборони.

Крім того, за словами керівника адміністрації:

- паралельно готують область, усю структуру органів влади, підприємства різної форми власності до функціонування в умовах, наближених до бойових. Ідеться про джерела живлення, систему зв’язку, формування запасів продовольства, ліків тощо.

– До уваги бізнесу: зараз багато отримуємо запитань, чи можна й далі працювати. Не лише можна, а й потрібно!, – наголосив Ігор табурець.

- спільно із владою на місцях перевіряють ємність укриттів: кожне має бути облаштоване так, щоби була змога перебування там людей щонайменше три доби. Для цього їх треба забезпечити всім необхідним.

– Уся критична інфраструктура області на сьогодні функціонує, – зазначив Ігор Табурець. – Ми підсилили її додатковою охороною. Лікарні області працюють 24/7.

Черкащина – транзитна область для евакуації населення. Тому тут працюють над створенням гуманітарних коридорів.

Черкащина надає гуманітарну та технічну допомогу сусіднім областям, де тривають бойові дії.
06.03.2022 14:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter