Вже 5 областей України потрапили до "червоної" зони

Карантин в Україні з понеділка, 18 жовтня, посилили в Запорізькій, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях, які перейшли в «червону» зону.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першою у «червоній» зоні опинилася Херсонська область.

Зараз Львівщина офіційно належить до «помаранчевої» карантинної зони. Хоча в місцевій ОДА заявили, що найближчим часом області «світить» найсуворіша «червона» зона епіднебезпеки.

У «червоній» зоні карантину забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів. Також не можна проводити масові заходи. Обмеження не поширюється на заклади, де 100% працівників і відвідувачів повністю щеплені від коронавірусу.

Навчальні заклади, де вакциновано менше 100% персоналу, не можуть працювати в очному форматі та мають перейти на дистанційку. Це не стосується дитсадків та 1−4 класів.

Крім того, з 21 жовтня жителі «червоної» зони не можуть їздити автобусами, поїздами та літати до інших регіонів без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID-19.

Денис Сирцов

Провінція
18.10.2021 11:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter