АМКУ зобов'язав Службу автомобільних доріг у Черкаській області повернути на тендер з ремонту траси Н-16 «Всеукраїнський дорожній консорціум»

Як інформують Наші Гроші, 1 червня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Черкаській області скасувати рішення про відхилення пропозиції консорціуму «Всеукраїнський дорожній консорціум» на тендері з поточного середнього ремонту дороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 48+985 – км 57 +877 очікуваною вартістю 505,34 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На тендер подалося шість компаній – окрім скаржника були «Автострада», «Ростдорстрой», «Хмельницьке ШБУ №56», «ШРБУ №48» та «Fermak Insaat Taahhut A.S». Окрім консорціуму, Замовник відхилив також «Fermak» (накладено санкції РНБОУ за зв’язок з Амірханяном) і хмельничан.

Замовник відхилив Консорціум через начебто недостовірну інформацію. У складі пропозиції об’єднання надало інформацію про уповноваженого представника на підписання документів – гендиректора консорціуму Артема Гриненка. Повноваження Гриненка підтверджував протокол загальних зборів №3, який від усіх компаній за довіреністю підписав сам Гриненко.

В той же час Замовник звернувся до одного з учасників консорціуму – ПП «Автомагістраль». І фірма повідомила, що подала заяву про припинення дії довіреності на Гриненка, а також вказала, що уповноважувала його представляти свої інтереси лише з питань реєстрації консорціуму, а не з питань підписання тендерних пропозицій. До того ж у «Автомагістралі» зазначили, що загальні збори №3 провели без відома компанії. Таким чином Гриненко, на думку замовника, не є уповноваженою особою на підписання тендерних документів, а тому компанія надала недостовірну інформацію.

Колегія не погодилася із доводами Замовника і вказала, що він не довів, що консорціум у документах вказав недостовірну інформацію.

«Всеукраїнський дорожній консорціум», у який об’єдналось дев’ять дорожніх компаній, з часу створення у грудні 2020 року не отримав жодного підряду. Окремо вісім компаній-членів Консорціуму протягом 2021 року сукупно отримали підрядів на 0,79 млрд гривень (див. таблицю нижче), в той час як ПП «Автомагістраль» – 3,26 млрд гривень, здебільшого у Житомирської та Київської САД.

Після оприлюднення цієї інформації до «Наших грошей» звернувся керівник Консорціуму Артем Гриненко з таким коментарем:

«Про загальні збори Консорціум повідомляє усіх 11 засновників, але засновник має право не приймати участь у зборах, адже рішення приймається більшістю голосів. Право підпису тендерної пропозиції мені, як Генеральному директору, надано статутом та Протоколами зборів. Кожен засновник надав всі дозволи на момент входження в консорціум та не може відмовитись від виконання обов’язків, які взяв на себе Консорціум. Жоден із засновників не повинен надавати дозволи на участь в окремому тендері, використання свого досвіду, техніки та людей.

Консорціум ВДК – це нова структура з багатьма компаніями-засновниками та дуже складною формою управління, не кожен чиновник розбереться з цим. І ми бачимо це нерозуміння від замовників, що виражається в їх діях, які зводяться до абсурдного відхилення нашої компанії з тендеру. Підтвердженням незаконних дій замовника є рішення АМКУ. Ми будемо оскаржувати кожне незаконне відхилення з тендеру нашого Консорціуму усіма законними способама».
10.06.2021 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter