23-річний житель Черкас, який осиротів у 7 років, став власником однокімнатної квартири

23-річний житель Черкас, який осиротів у 7 років, став власником однокімнатної квартири Як інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради, 23-річний черкасець Олексій (прізвище не вказано з етичних міркувань), який осиротів у 7 років, найближчим часом стане щасливим власником однокімнатної квартири в Черкасах.

Таке рішення сьогодні одноголосно підтримала комісія для формування пропозицій регіональній комісії щодо потреби в субвенції з державного бюджету на проектні, ремонтно-будівельні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших фори виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Заяву до департаменту соціальної політики щодо виплати грошової компенсації на придбання житла Олексій подав 22 жовтня 2020 року. Тож мав протягом року обрати підходяще для себе житло. Після цього комісія обстежила технічний стан житлового приміщення обраної молодим чоловіком квартири, перевірила документи та на засіданні 1 квітня 2021 року проголосувала за надання дозволу перерахувати кошти зі спецрахунку на рахунок продавців житла.

«На той момент, коли бабуся зателефонувала мені і повідомила, що треба обирати житло, я був на заробітках в Польщі і, чесно кажучи, засумнівався, що мені дійсно придбають власну квартиру за бюджетні кошти. Але бабуся, яка виховувала мене після смерті батьків, таки вмовила приїхати і допомогла обрати найкращу квартиру з можливих варіантів. І от сьогодні я фактично маю власне житло. Досі важко повірити в цю радісну новину. Для мене – це реальний старт у житті. Адже працювати я можу і тут, і працюю, до речі. А от закрити питання з житлом самостійно дуже важко. Тепер можу залишитися на батьківщині і навіть подумувати про власну сім’ю», - ділиться враженнями Олексій.

Директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко особисто привітав новоспеченого власника житла з придбанням і побажав Олексію успішного старту в доросле життя.
02.04.2021 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter