На Чигиринщині 45-річна жінка захворіла на ботулізм після вживання консервованої ковбаси

Як інформують в обласному лабораторному центрі МОЗ України, в Черкаській області зареєстровано другий з початку року випадок захворювання на ботулізм у 45-річної жительки села Трушівці на Чигиринщині.

Жінка вживала консервовану ковбасу зі свинини домашнього приготування, яка, вочевидь, була приготовлена з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів та містила ботулотоксин, що й послужило причиною отруєння.

«Симптоми проявилися через декілька днів після вживання ковбачи –розлади зору, порушення мовлення, диспепсичні явища. Спочатку жінку госпіталізували до Черкаської центральної районної лікарні з ботулізмом, але її стан погіршився і хвору перевезли до Черкаської міської інфекційної лікарня. Вона наразі знаходиться в реанімаційному відділенні у стані штучної коми», – розповідають в обласному лабораторному центрі.
26.03.2021 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter