Антена: Головний муніципальний інспектор Черкас Коломієць був засуджений грабіж, насильство і крадіжку

Антена: Головний муніципальний інспектор Черкас Коломієць був засуджений грабіж, насильство і крадіжкуГоловний муніципальний інспектор Черкас Станіслав Коломієць починав свою кар'єру звичайним "гопником". Про це йдеться в матеріалі "Антени". Видання інформує, що в 2008 році його було засуджено за грабіж, насильство і крадіжку.

Журналісти виявили факт, що Станіслава Коломійця, який нині обіймає посаду начальника Управління інспектування Черкаської міськради у 2008 році було засуджено за кількома статтями кримінального кодексу. Також виявилося, що насильницькі дії для чиновника є звичайними, і він неодноразово порушував закон уже після засудження і навіть перебуваючи на посаді чиновника місцевого самоврядування Черкас. Занадто лояльний вирок суду призвів до того, що насилля та інші злочини стали звичкою?

Пересічних українців неможливо злякати судимостями посадових осіб держави після того, як двічі несудимий Віктор Янукович посидів у президентському кріслі. А для чиновників нижче рангом мати в біографії факт засудження давно не є ганьбою. Адже всі мають право на помилку?

Факт біографії як вирок у кримінальній справі можна приховувати з офіційних біографічних даних. Судимість, отриману з відтермінуванням тюремного ув’язнення або з випробувальним терміном, можна “погасити”. Можна навіть забути самому і намагатися примусити це зробити інших, витрачаючи шалені кошти на самопіар. Але сам факт скоєного злочину не може бути викреслений із біографії людини.

Ця публікація присвячена лише одному факту з життя гламурного черкаського чиновника, який любить хизуватися високими зв’язками та витрачає шалені кошти на самопіар. Чому він це так наполегливо робить саме у Черкасах? Про це ми поговоримо в наших наступних публікаціях.

Отже, трохи інформації, до якої пересічні громадяни не мають доступу. Цитуємо наше джерело:

“Вироком Деснянського районного суду Києва від 20.05.2008 засуджено КОЛОМІЙЦЯ СТАНІСЛАВА АНАТОЛІЙОВИЧА, 31.08.1985 р.н., за ст. 353, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 185, ст. 70 КК України до 5 років позбавлення волі. Із застосуванням ст. 75 КК України звільнено останнього від відбування покарання з випробуванням, встановлено іспитовий строк тривалістю 3 роки”.

Попри лаконічність тексту, ми змогли знайти учасників та очевидців тих подій, які розкрили фабулу справи. Людина, схожа на Станіслава Коломійця, маючи підробні корочки міліціонера, зупиняла громадян під виглядом перевірки особи. Потім тягла у підворітню чи підземний перехід, била та грабувала. Це якщо дуже стисло. А тепер розшифруємо зміст статей.

Ст. 353 Кримінального Кодексу України – самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи – як можна зрозуміти, що людина, схожа на начальника Управління інспектування використовувала підробні документи співробітника МВС та представлялась міліціонером.

Ч.2 ст 186 – грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Ч. 2 ст. 185 – крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, – карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Як ми бачимо, Деснянський суд міста Києва дав Станіславу Коломійцю другий шанс стати на шлях виправлення, та чи скористався ним Станіслав Коломієць? Про це ми поговоримо в наступних наших публікаціях. Лише нагадаємо, що вже в Черкасах, принаймні двічі Коломієць, перебуваючи під час виконання службових повноважень, вчинив насильницькі протиправні дії. Маючи вже іншу мотивацію і, напевне, іншу мету.

Так, згідно повідомленням в ЗМІ (ТРК «Вікка») Керівник муніципальної інспекції Станіслав Коломієць побив свого підлеглого, який працює у мерії вже два роки. Інцидент стався ввечері 22 січня 2020 р.у кабінеті працівника. За словами потерпілого Миколи Залещенка, який працює головним спеціалістом муніципальної інспекції, ще вдень до нього зателефонував колега й повідомив, що Станіслав Коломієць викликає його до себе в кабінет. Коли чоловік приїхав до міськради у кабінет керівника, то почув у свій бік звинувачення у хабарництві та вимогу написати заяву на звільнення.

Однак Микола Залещенко відмовився писати заяву й повідомив, що працюватиме далі. Коли ж чоловік приїхав близько 16:30 до себе на роботу, його колеги повідомили, що переїжджають до іншого кабінету.

«Я зайшов до свого кабінету і побачив двох інспекторів. Потім прийшов керівник та закрив за собою двері. І я відчув удар у лівий бік голови. Через це у мене відколовся зуб. Потім він почав говорити, що я хабарник і все таке, висловлювався у грубій формі та виставив мене у двері», — повідомив у коментарі журналістам Микола Залещенко. Потерпілий звернувся із заявою до поліції.

А вже за рік Станіслав Коломієць разом із своїм поплічником Миколою Давидовим увірвалися у приміщення редакції Антени, вчинили погром і напали та побили головного редактора телеканалу Антена Валерія Воротника, нанісши йому тяжку черепно-мозкову травму. За цим епізодом відкрито кримінальне провадження за номером 12021250310000336 Черкаським районним управлінням поліції Головного Управління Національної поліції в Черкаській області за ст. 345-1, ч.2 КК України. (Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

Слідство триває вже майже два місяці, Коломієць та його поплічник всіляко уникають спілкування зі слідством та продовжують хизуватися своєю безкарністю.

Таким чином, Деснянський суд виявився занадто поблажливим до людини, що в подальшому своєму житті неодноразово повторювала вчинки, що підпадають під визначення кримінальних злочинів, але про це читайте в наших наступних публікаціях. А вони, повірте, ще більш цікаві — рекет, рейдерство та розбої. Виявляється, такий тернистий шлях має пройти людина, щоб обійняти одну з ключових посад у місцевому самоврядуванні Черкас. Посади, що за повноваженнями межує з працівником правоохоронного органу.
25.03.2021 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter