Щодо честі, достоінства та ділової репутації еколога Клименка, - лист лідерів ГО Черкащини

Щодо честі, достоінства та ділової репутації еколога Клименка, - лист лідерів ГО Черкащини Провінція отримала відкритий лист, підписаний представниками черкаських громадських організацій з приводу нещодавньої прес-конференції керівника Державної екологічної інспекції в Черкаській області Миколи Клименка на тему: «Захист честі, гідності та ділової репутації Клименка М.Г.». Наводимо текст в оригінальній орфографії.

Начальник Держекоінспекції в Черкаській області Микола Клименко на прес -конференції 1 липня 2015р. повідомив про те, що 25 червня подав позов (з його слів) - до Придніпровського районного суду на громадських активістів. Він не зізнається в своїх професійних огріхах, не хоче йти з посади, тому захищатиме свою честь, гідність та ділову репутацію у судовому порядку. Представники громадськості обурені –вперше після Революції Гідності чиновник обласного рівня відкрито пішов проти громади, що вимагала його люстрації. Микола Клименко через суд розраховує отримати по 20 тис. грн. компенсації за моральну шкоду, завдану йому кожною громадською організацією та Інтернет - виданнями. У позові їх 14, тож еколог планує збагатитися на 280 тис. грн.

Замість того, щоб піти на заслужений відпочинок та поступитися місцем молодому поколінню – Клименко «вчепився» в крісло та погрожує громадським активістам.

Під час прес-конференції еколог з величезним досвідом роботи не зміг дати чіткої відповіді на жодне з питань щодо практичних результатів діяльності його інспекції, мотивуючи тим, що те чи інше питання - не його функціональні обов’язки, а відповідальність органів місцевого самоврядування у сфері захисту довкілля. На державній екологічній інспекції лежать функції екологічного контролю. Екологічну ситуацію моніторить департамент екології. А сама екологічна ситуація чому так негативно складається – це, в першу чергу, відповідають органи місцевого самоврядування. Державна екологічна інспекція може тільки проконтролювати, - відхрестився Микола Григорович.

Представники громадськості поскаржились на масову вирубку лісів. Пан Клименко спростував цю інформацію зі здивуванням: «Де незаконно ріжуть ліс?»

Чому у річках області скоро зникне риба – керівник Держекоінспекції теж не знає. Він стверджує, що незаконного вилову біологічного середовища водойм не відбувалося.

- В державній екологічній інспекції за рибний промисел відповідає одна особа. Всі питання – до рибінспекції – це спеціальний підрозділ, де працює 50 людей, котрі повинні цим займатися. Ми тільки контролюємо, - знову викрутився начальник Держекоінспекції в Черкаській області.

Схоже, досвід роботи Миколи Клименка вплинув лише на здатність не давати чітких відповідей на запитання. Поступатися місцем мирним шляхом головний еколог області не збирається, він бажає захистити честь, гідність та ділову репутацію. Втім, громадськість сумнівається у наявності цих рис в пана Клименка.

У відповідь на радикальні дії активісти готують також позов до суду. Цього разу до них доєдналися й постраждалі бізнесмени, які напишуть заяви до прокуратури.

Директор ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій Є.М. Глєбов
Директор ГО «ПРАВЕДНІСТЬ» В. Єрьоменко
Директор ГО «Об’єднання бійців-реформаторів» С. Лугеря
Директор ГО «Об’єднання патріотичних сил» О. Деркач
Черкаська міська ГО «ОСВІКОМ» В. Александрук, Н. Вернидуб
ГО «Антикорупційний Комітет Майдану» С. Бивалькевич
«Автомадан-Черкаси» О.Фогель
«Черкаське регіональне Антикорупційне бюро» В. Керей
03.07.2015 16:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter