Вокзал для Берези

Вокзал для БерезиГерой Олега Басилашвілі у фільмі «Вокзал для двох» бере на себе провину дружини, яка, сидячи за кермом авто, збила насмерть перехожого. Зовсім не супермен, не герой, звичайний музикант оркестру, відбуває покарання в колонії. Це –вчинок чоловіка.
У грудні 2012 року продюсер Костянтин Меладзе на трасі «Київ-Обухів» збиває насмерть матір двох дітей. Після цього Меладзе бере на себе відповідальність за трагедію відмовляється від публічного життя, йде з шоу-бізнесу та зобов`язується довічно утримувати двох дітей загиблої. Але це – зі світу кіно та шоу-бізнесу.
Про ДТП, в результаті якого загинула під колесами «Хюндай-Туксона» директора департаменту з суспільно-політичних питань Черкаської ОДА Вадима Берези загинула 32-річна черкащанка, Провінція вже писала.
За словами голови ОДА Сергія Тулуба, на даний час проводиться об`єктивне й неупереджене розслідування інциденту, а Береза - відсторонений від виконання службових обов`язків.
Хоча в коментарі ТРК «Вікка» учасник ДТП, який втік з місця пригоди і якого даішники ловили по всіх Черкасах, нагадує кого завгодно, крім людини, яка готова відповідати за те, що трапилося.

Вадим Береза, директор департаменту з суспільно-політичних питань ОДА: «Я ніяк не коментую, тому що звідки така інформація, що я взагалі учасник?! Те, що в інтернеті, ну… це не офіційна інформація…».
Кореспондент: «Тобто ви не були за кермом позашляховика?».
Вадим Береза, директор департаменту з суспільно-політичних питань ОДА: «Я просто не коментую ситуацію і все».
Чому права рука черкаського губернатора Тулуба «валяє Ваньку»? Бо – треба тягнути час. Через кілька місяців воно якось забудеться, і об`єктивний суд прийме абсолютно неупереджене рішення. Тихо й без зайвого галасу.
До речі, на офіційному сайті ОДА, попри слова Тулуба, Вадим Береза продовжує називатися директором департаменту з суспільно-політичних питань. Ви можете не вірити, але серед основних завдань департаменту значаться:
- сприяння утвердженню місцевого самоврядування як фундаменту народовладдя, розширенню повноважень місцевих рад шляхом децентралізації функцій органів державної влади, гармонізації загальнодержавних, регіональних та місцевих інтересів;
- проведення в області державної політики щодо посилення відповідальності представників органів місцевого самоврядування, сільських, селищних, міських голів перед територіальними громадами, що їх обрали;
- - створення ефективних механізмів забезпечення активної участі територіальних громад та органів місцевого самоврядування у формуванні та реалізації державної регіональної політики...
Щасливою є область, де питаннями народовладдя, посиленням відповідальності держслужбовців, забезпеченням активної участі громад у реалізації державної політики займається такий ВІДПОВІДАЛЬНИЙ чиновник. В історії, яка трапилася в Черкасах на вулиці Смілянській у ніч проти 2 червня здатність висуванця Кузьмінського й Тулуба відповідати за свої дії проявилася у повній мірі. Бо є в кого вчитись.
17.06.2013 16:05

Автор: Сергій Цюрюпа
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter