Застряг у пробках...

Сибаритське життя найперспективнішого політичного зятя України заколихує його підлеглих, як немовля -ніжна колискова пісня у виконанні Ніни Матвієнко. Скічко на роботу не ходить, як звичайні смертні. Він – являється. Через день, іноді – через два. Як результат, в інформаційному полі – щоденні звіти про нечувані здобутки. У реалі – у багатьох кабінетах ОДА працівники – в зимовій ведмежій сплячці.

Іноді це призводить до казусів, що виникають з нічого.

Минулої п’ятниці, 21 січня, у переддень Дня Соборності України, кращі люди Черкащини за протоколом мали зібратися об 11.00 біля пам’ятника «Борцям за волю України» на площі Слави.

Робота важка й відповідальна. Треба майстерно зображувати задумливість та скорботу й граціозно покласти квіти до постаменту, попри радикуліт та хворі коліна.

Скічко в п’ятницю традиційно знаходився у відрядженні в «офісі Президента». Планувалося, що замість нього облдержадміністрацію представлятиме заступник голови Роман Карманнік. Але Карманнік …затримувався. Залізобетонна відмазка «застряг у пробках» - не проходить. По прямій від кабінету Карманніка до постаменту Борцям – 180 метрів дворами.
Застряг у пробках...
Роман Карманнік

Найавторитетніший серед кращих людей регіону – заступник голови Черкаської облради Михайло Мушиєк – обурився. Достеменно причина гніва Михайла Григоровича невідома. Може, з його кишень останнім часом почали зникати срібні ложки, і він, згадавши прізвище заступника голови ОДА, - почав формувати в голові конкретні підозри. Також можливо, що суворе батьківське серце Мушиєка розчулили заступниці мера Черкас – Марина Гаркава та Анастасія Чубіна, що тремтіли під пронизливим січневим вітром…
Застряг у пробках...
21.01.2022 Кращі люди області - біля монументу без Карманніка

Однак чекати Карманніка присутні не побажали. Офіційна церемонія покладання квітів на честь Дня Соборності України в Черкасах розпочалася й завершилася без представників ОДА. На сайті Черкаської облради про це написали з сарказмом «…Заступник голови обласної ради Михайло Мушієк разом із НЕБАЙДУЖИМИ (виділено нами, - Г.С) поклали квіти до пам’ятника “Борцям за волю України».

У результаті – скандал. Когось в ОДА з протокольної служби навіть звільняти зібралися, хоча пошук тих, хто зробив Карманніка «байдужим» до долі України – банальний пошук «стрілочника».

Якщо перша особа області зранку дружині каже, що поїхав у Черкаси, у Черкасах говорить, що - в офісі Президента, а сам, як молодий Ленін, - біжить в бібліотеку «вчитись, вчитись і ще раз вчитись» - в облдержадміністрації дуже швидко запанує критична небайдужість в гострій формі.

…До речі, сьогодні Скічко теж на роботу не прийшов. Офіційно він у відрядженні, вирішує важливі питання життєдіяльності Черкаської області в офісі Президента України…
Застряг у пробках...

Геннадій Саприкін

Провінція
24.01.2022 16:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter