Улюбленець долі і Толі

Улюбленець долі і ТоліБагато з тих черкащан, які давно захоплюються талантом і вдачею мера нашого чудового міста, Бондаренка Анатолія Васильовича, знають про багато його захопливих рис. Домінантною ознакою черкаського мера є те, що він дбайливо ставиться до кожної копієчки. У тому сенсі, що взимку в нього льоду не допросишся, бо Анатолій Васильович – все для родини, все для своїх. Навіть, захищаючи в суді власні честь та гідність, гонорари адвокатам своїм Бондаренко виділяє з бюджету Черкас.

Але навіть в такого глитая, як Анатолій Васильович, є слабкі місця, в яких він постає зворушливим, турботливим та навіть грайливим. І найвразливішим місцем Бондаренка є…Тренкін. Той, що тепер – секретар Черкаської міськради.

У ставленні Бондаренка до Тренкіна багато чогось невимовно батьківського. Якби не об’єктивна причина – Анатолій Васильович лише на 7 років старший за Юрія Васильовича, то автор міг би сказати, що Тренкін для Бондарєнкіна…Атставіть! Для Бондаренка, звісно, - як син. Політичний, економічний, та ще й такий, що аж до серця притулити.

Згадайте, підступні аваківці з Нацполіції – з обшуком до ковбасного цеху Тренкіна – Бондаренко з побратимами, що Пилип з конопель – тут як тут. Не дамо на поталу нашого товариша, кричить поліцейським. Ганьба! Ні репресіям!

Полетів Анатолій Васильович на футбол «Мілан» - "Інтер" на Апеннінський півострів повболівати за "наших". Хто поруч у літаку та на трибуні стадіону Сан-Сіро? Звісно, що Тренкін…

Піднімає Анатолій Васильович розмір премій для оточення? Хто серед фаворитів? Тре…Ні, серед найулюбленіших, зрозуміло, - директори департаментів. Їм премії виплачуватимуть з урахуванням 390 % від посадового окладу. Братва не зрозуміє…
Улюбленець долі і Толі
фото 18000

Але на 2-му місці він, красунчик та улюбленець долі і Толі – йому +255 %. Останніми місяцями Тренкіну взагалі фартануло: депутати міськради ледь не одностайно то підлеглому бізнесмену Тренкіна елітну землю в Соснівці виділяють, то трішечки раніше – персональний водій Юрія Васильовича елітними хвойними гектарами під забудову через таке ж голосування в міськраді збагатився.

І якби ж Тренкін недоїдав або по кутках у родичів тинявся. Ні, навіть офіційна декларація Юрія Васильовича свідчить, що «харашо живе на світі Вінні Пух». Настільки добре, що наприклад, продавши лише один зі своїх наручних годинників Zenith, Тренкін може влаштувати пишний бенкет у будь-якому ресторані для всього колективу Черкаської мерії, включно з прибиральницями та кур’єрами.

Ці дрібниці згадані лише для того, щоб підкреслити: ці 255 % щомісячної премії для Тренкіна – що насіння для горобця, прописаного на елеваторі. Бондаренко те добре розуміє, але, схоже, вдіяти з собою нічого не може.

Дивлячись на щасливе житіє Тренкіна в секретарському кабінетику, кусає лікті й коліна його попередник – Радуцький. Як він ходив за Бондаренком, як догоджав, а, крім лайки та по мордасям– нічого не отримав.

Плутаємося в здогадках: як віддячує Тренкін Бондаренку за роки любові й турботи? Бо в інформаційному просторі повно згадок про те, що Бондаренко зробив для Тренкіна. А чим Бондаренку віддячив Тренкін – про це в інформаційному просторі нічого немає. Ну, може сосиски від Тренкіна – найсмачніші у світі.

А можливо це просто ірраціональне бажання мера Черкас ощасливити за життя бодай одну людину. І цією людиною (коштом жителів міста Черкаси, звісно) став Юрій Васильович Тренкін.
Улюбленець долі і Толі
фото Черкаської міськради

Юлій Бютов

Провінція
10.08.2021 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter