Солодка вата на свіжому повітрі

Солодка вата на свіжому повітрі«Ти – мені, я-тобі». Черкаський мер Бондаренко – твердий прихильник цього правила обопільного обміну. Днями він використав його вже в –надцятий раз.

Депутатові Черкаської міської ради від «ЄС» Сергієві Рубану підписано однорічний контракт на посаду керівника КП «Дирекція парків». У коментарі для черкаських ЗМІ Рубан заявив, що складати депутатський мандат не збирається, бо депутатство – суспільне навантаження. А зараз займається підготовкою до купального сезону: під мудрим керівництвом його водолази обстежують дно Дніпра на комунальних пляжах Черкас.

Чому цей дрібний епізод вартий трішки більшої уваги, ніж решті повідомлень в інформаційній стрічці новин дня?

Зовсім не тому, що в суперечливій, як історія амстердамської вулиці червоних ліхтарів, біографії Рубана не було жодного дня, відданого комунальним справам, що він накопичував досвід, підробляючи козачком у премудрого Героя Борисовича Тулуба.
Солодка вата на свіжому повітрі

І не зовсім через те, що Рубан представляє партію Порошенка, який за часів президентства щемив мера Черкас з чисто парубоцьким завзяттям. Не секрет, що на місцевому рівні пустотливий дует «Кудактін-Рубан» знаходить спільну мову з будь-яким опонентом…

Забудьмо й про те, що саме після тролінгу Рубана в листопаді 2018-го Україна дізналася про те, що Бондаренко жалкує, що «живе не при Сталіні», бо місцевих перевізників хотів би «розстріляти».

Чому в Черкасах всі охочі до життєвих благ «пацани» просто-таки рвуться керувати парками? Невже все криється в чистому повітрі та можливості щодня безкоштовно кататися на паровозику та гойдатися на гойдалках?

Звісно, що ні. Парки Черкас, попри їх рекреаційне значення, - переповнені торговим людом, що за готівку надає можливість кататися на атракціонах, їсти пиріжки та морозиво, стріляти в тирі та ще безліч приємних і невинних розваг. І для дітей, і для дорослих. Парки Черкас – це жива копійка щодня. І якщо ти парковий бос, то ти маєш можливість безпосередньо впливати на розподіл цих грошових потоків. А також - забезпечувати ефективне освоєння бюджетних грошей, що виділяються на Чортове колесо та інші атракції.

Важливо чітко розмістити акценти в головному питанні: чому Бондаренко дав можливість комунальному неофіту Рубану лише рік їсти «солодку вату» в парковій зоні Черкас? Чим домовленості з Рубаном відрізняються від домовленостей з комунальними «довгожителями» Кібало, Мельником, Карасем?

Щоправда, враховуючи сьогоднішні обшуки в мерії працівниками ДФС через оборудки керівників не названих комунальних підприємств Черкас (бюджет недоотримав через це 35 млн. грн.), можливо, Рубан - тимчасовий компромісний варіант на проблемній посаді.

Рік солодкого життя на свіжому повітрі стартував...

Геннадій Саприкін
26.05.2021 16:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter