Про любофф до Черкас

Ви кохаєте жінку. Кохаєте до нестями. Принаймні, так їй щодня кажете. Через кілька років вдарила в голову певна рідина. Треба увічнити ваше кохання! Зробити щось таке, щоб про нього знали всі навкруги!

І виставляєте ви по периметру паркану, що закриває вашу оселю, величезні літери «Я тебе кохаю, Жанно (Ірино, Надіє)…»

- Слухай, - допікає кохана. – Може доріжки в саду зробимо? Або ремонт в хаті? Або сміття вигребемо? Чи дітям пристойний одяг купимо?

Ви ж непохитні. «Ні! Про моє кохання мають знати всі!»


Історія про стелу «Я кохаю Черкаси» схожа на марення самозакоханого в свою закоханість вищезгаданого дурника. На минулому тижні з’ясувалося, що ставити її ніде. Двометрові літери зробили ще торік, а місця для них - немає.
Про любофф до Черкас
Фото "Інфоміст"

Нагадаємо, що ідею зробити таку стелу в Черкасах висунув екс-секретар міської ради Олександр Радуцький. У самій ідеї, як у склянці води під час багатоденного запою – ні користі, ні шкоди.

«I love Lviv…Odessa». Цих «love» - повно по усій Україні. Туристи фотографуються, діти – бігають навкруги, молодь – придумує «крейзі» сюжети й викладає фото в Інстаграм.
Про любофф до Черкас

Нагадаємо, що в липні 2016 року на виготовлення стели «Я кохаю Черкаси» вирішили виділити з бюджету 300 тис. грн. і встановити її чи то в парку «Сосновий бір», чи то біля Пагорбу Слави.

Того ж літа КП «Комбінат комунальних підприємств» виготовив 2-метрові літери і червоне сердечко. Вони й досі - на території підприємства.
Про любофф до Черкас
Фото "Про Все"

Невдовзі з’ясувалося, що воза двічі поставили поперед кобили. «Я люблю Черкаси» створили без обговорення і без визначення місця, де вона буде встановлена.
У листопаді 2017 року Черкаська міськрада ухвалює рішення про передачу стели в обласну комунальну власність і встановлення її на дамбі, в районі Панського.
І от на сьогоднішній день ситуація в глухому куті, бо в Черкасах не знають, де встановлювати знак любові черкащан до рідного міста…

Не хочеться вставати в позу резонера…Але що найбільше любити черкащанам у Черкасах навесні 2018 року?

Може асфальт на дорогах, який зійшов разом зі снігом? Чи сміття на узбіччях, яке вночі крадькома виносять тисячі тих, хто «любить своє місто»? Тротуари, по яких небезпечно ходити в темряві, бо ноги переламаєш? Кіоски з ковбасою від Тренкина? Чи «європейські двори» від Бондаренка?

Вигреби сміття з сараїв, вдягни жінку ї дітей, наведе лад у будинку. І вже потім розповідай, як ти їх до нестями кохаєш. Хоч десятиметровими літерами.

А коли все навпаки…Тільки й того, що подякувати Шуріку Радуцькому та його однодумцям за…скромність. Бо могли б не 300 тисяч на стелі «освоїти», а 3 мільйони.

Їм справді є за що любити Черкаси.

Кіндрат Булавін
11.04.2018 18:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter