Про Митницю...

Про Митницю...В історії про забудову черкаської «Митниці», через яку відправлений у відставку виконавчий комітет Бондаренка, багато дрібних деталей, емоційних коментарів та купа додаткових обставин, що витікають одна з одної. І все це гамузом не дає сформулювати найголовніше: інтереси зацікавлених сторін. А інтерес у цій історії має кожен з тих, хто живе в Черкасах і збирається жити в місті ще довго.

Інтерес жителів міста

Найкраще загальну картину операції «Митниця» описав на ФБ екс-мер Черкас Сергій Одарич. Не полінуйтеся прочитати…Він, напевно, визначив больову проблему міста. В плані архітектури й історичних старожитностей Черкаси майже «нульові». З одного боку, це погано. З іншого – за наявності ідеї туристичну привабливість міста можна створити досить швидко. Ресурс перед очима – 12-кілометрове захаращене узбережжя Дніпра.

При умові комплексного підходу можна створити щось на кшталт набережної в Батумі, яка на століття стане родзинкою міста.
Про Митницю...

Інтерес команди Бондаренка та наближених до нього депутатів і бізнесменів

Прийшов час заробляти великі гроші. Як саме – всім Черкасам показав Андрій Бородай.

2006 року Театральний сквер за драматичним театром було обнесено парканом. Тут мав з`явитися невеличкий ТРЦ. Судячи з оприлюднюваних тоді проектів, все мало бути мило й затишно. Проте замість камерного ТРЦ з`явилася 12-поверхова «Резиденція Черкаси 1».

Комбінація не вирізнялася витонченістю, але факт налице: кошти за 208 квартир в центрі Черкас у кілька разів перевищать витрати на будівництво «хмарочосу».
Утаємниченість і швидкість дій переважної більшості членів виконкому та директора Департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна (Одарич заявляє, що фірма «Будгарант», яка мала будувати на «Митниці», належить саме Савіну) не залишили ніяких сумнівів: хлопці братимуть «на хапок». У перспективі зведення на Митниці 10-12 поверхового житла має дати величезні прибутки.

Але в цьому питанні команда Бондаренка зіштовхнулася з інтересом депутатської більшості в міській раді.
Про Митницю...

А лінію поведінки депутатської більшості, яку очолив секретар міської ради Олександр Радуцький, можна охарактеризувати просто – ми не хочемо бути чужими на цьому «святі життя».

Йдучи на «Митницьку авантюру», мер Черкас цілком свідомо пішов на надання фінансових преференцій обмеженому колу «своїх», закриваючи очі на те, що й решта теж хочуть «взяти участь у проекті».

Парадокс, але при цьому суб`єктивні бізнес-інтереси депутатської більшості співпали з об`єктивним інтересом жителів Черкас.

Зусилля всіх небайдужих до міста мають бути зосереджені на проведенні відкритого конкурсу ідей облаштування 12 кілометрів прибережної зони обласного центру. І пильнуванні за представниками бізнес-оточення Бондаренка, яким минулого тижня депутатська більшість «дала по руках».

Вдруге купитися на «фінт Бородая» з боку «футболістів Бондаренка» - завелика розкіш…

Кіндрат Булавін
14.08.2017 18:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter