Казус беллі

Казус белліУ скандальній історії з депутатом Черкаської обласної ради, лідером фракції партії ветеранів Афганістану Олександром Рибченком зовні все просто.

Нагадаємо, що минулої суботи лідер черкаських афганців, за свідченнями учасників подій, будучи напідпитку, біля ресторану “Чайка” спочатку побив полковника-афганця Олега Остапенка, а потім — наїхав на нього, сидячи за кермом власного “Джипу”.

Аналіз на вміст алкоголю в крові Рибченка підтвердив перевищення норми у понад 6 разів. Національна поліція Черкаської області відкрила кримінальне провадження за фактом наїзду депутатом на чоловіка.

На цьому відео можна побачити, як Рибченко фантазує перед журналісткою “1+1”, удаючи з себе жертву “бандитського нападу”. Жалігідне видовище...

Принципово Провінція не збирається аналізувати стосунки в середині афганського руху. Розберуться самі. Інцидент у ресторані “Чайка” Олександр Володимирович наближав, як міг — роками намагаючись приборкати зеленого змія, який вперто не піддавався дресируванню.

Проблема в іншому. У Черкасах (зрештою, як і по Україні) є величезний прошарок людей — при посаді, грошах чи регаліях — які регулярно дозоляють собі “надиратися в дим”, сідають за кермо і при цьому впевнені — їм за це нічого не буде.

Переконувати в чомусь таких людей марно. Поки в їхній голові не затаврується ланцюжок “пиятика — сів за кермо — штраф - суд — позбавлення прав — кримінальна відповідальність” - кількість “їздунів під мухою” буде тільки збільшуватися.

Те, що за Рибченка “впишуться” - немає сумнівів. Іспит для підопічних Валерія Лютого: поліції має забезпечити об`єктивне розслідування інциденту. І в разі, якщо провину Рибченка буде доведено — публічний суд. На підставі судового рішення (якщо його вину доведуть) - позбавити “їздуна” депутатського мандату.

Зі справи Рибченка слід зробити казус беллі — формальний привід для того, щоб зробити таку поведінку неможливою через незворотність покарання. Здається, нічого складного...

Денис Сирцов
16.02.2017 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter