Дятли клінічні

Дятли клінічніКілька років вони так прагнули бути одне з одним – Черкаси та 15 тролейбусів Жуковської. «Білоруси» прибули в Черкаси восени 2012 року. Після перемоги Жуковської на парламентських виборах 2012 року по 194 округу їх мали безкоштовно передати Черкасам. Але…Булатецький сплутав карти не лише Фірташу, він заплів тролейбусні роги гордієвим вузлом.

Учора стало відомо, що придбати черкаські тролейбуси хоче Дніпропетровськ. Справа «на мазі»…

«Вони стоять буквально в целофані, - радіють в Дніпропетровському «Міськелектротрансі».- Це сучасні тролейбуси виробництва заводу "Белкоммунмаш" моделі А32102 з пневмопідвіскою, системами кондиціонування салону та кабіни водія, з рекуперацією, з сучасним електронним управлінням. У них низька підлога, також є висувні пандуси для інвалідів. Коли відкриваються двері, хід повністю блокується, так що випадати пасажири з прочинених дверей не будуть. Що важливо - їх не доведеться переробляти під наші мережі, також є всі необхідні сертифікати. Ціна питання - до 2 млн грн за машину. Це дуже небагато…»

Як же так? – спитала «Провінція» у вірного Санчо Панси втікачки Жуковської, депутата Черкаської міськради (фракція «Рідне місто») Івана Сухарькова.

- Час покаже, - відповів філософ з «Азоту»– Я не можу це коментувати. Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет йде назустріч із горою…

Як же так? – спитали в Сергія Одарича. Він хитає головою в бік "Олександра Романовича".

-Про інтерес Дніпропетровська до азотівських тролейбусів я довідався з Інтернету, - з глибоким сумом сказав Сергій Олегович. «Азот» мене про це не інформував. Щодо намірів міста, то на прохання представників того ж «Азоту» , фракції «Рідне місто», в міськраді була утворена депутатська комісії на чолі з Олександром Радуцьким. Ця комісія попрацювала, і я тримаю перед собою їхнє підсумкове рішення: «Звернутися до ПАТ «Азот» з пропозицією надати міській раді пропозицію – на яких умовах «Азот» готовий передати тролейбуси місту». Це рішення від 19 листопада 2014 року. З того часу комісія більше не збиралася. Мені невідомо – чи надав «Азот» пропозиції комісії…Тут треба запитувати Олександра Романовича… З іншого боку, судячи по тому, що виконавчий комітет включно з представником «Азоту» проголосував за проект бюджету, в якому по суті немає бюджету розвитку, то очевидно, що в них немає бажання, щоб місто викуповувало тролейбуси. Тому що ці кошти в проекті бюджету не передбачені. І ресурс на їхнє придбання не передбачений. Тому я думаю, що інформація з Дніпропетровска варта довіри…

Скільки зусиль доклав мер Черкас Одарич, щоб тролейбуси вийшли на черкаські дороги! Скільки грошей під це хотів виділити. Наприклад, виручені кошти за продаж готелю «Черкаси»… Постійно рвався поговорити з Жуковською. Не вийшло...

Як прагнула передати тролейбуси Черкасам Валентина Жуковська! Спочатку безкоштовно – в обмін на депутатський мандат. Потім – на «взаємовигідних умовах», тобто платіть гроші, Черкаси. Потім тупонула ніжкою: «Вже взимку (2013-2014 року) тролейбусів на «Азоті» не буде…». Потім програла повторні вибори і накивала з міста п`ятами.

Про тролейбуси для Черкас мріяли гендиректор «Азоту» Віталій Скляров, 5-тисячний колектив підприємства, депутати Черкаської міськради кількох каденцій, 250 тисяч черкащан, ( обираючи - доїхати до пункту призначення за 1 гривню 25 копійок – на тролейбусі, чи за 3 гривні – на маршрутці, перевагу автобусам віддавали б тільки мазохісти).

Не хотіли цього тільки черкаські маршрутники. Їхні акції після виходу «білорусів» на лінії радикально б упали в ціні.

Злагода є продукт за умов відсутності спротиву всіх сторін…Професійні переговорники - Одарич, Жуковська, Скляров, - чий обов`язок – знаходити спільну мову хоч із чортом лисим, три роки удавали, що домовляються. У підсумку, швидше за все - 15:0 на користь Дніпропетровську.

Пояснень у цього феномену може бути два. Перше: Одарич, Скляров еts. є тіньовими власниками автобусних маршрутів у Черкасах. Друге: всі учасники цієї історії – клінічні дятли.

Важко й второпати, який з варіантів кращий. А винний в усьому – Булатецький))

Кіндрат Булавін
21.01.2015 17:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter