Черкаська журналістка вимагає порушити кримінальну справу проти Одарича по звинуваченню в тероризмі і замаху на життя черкащан

Черкаська журналістка вимагає порушити кримінальну справу проти Одарича по звинуваченню в тероризмі і замаху на життя черкащанПровінція отримала копію звернення відомої української журналістки Валентини Васильченко на ім`я прокурора Черкаської області Миколи Лісового.

Прокурору Черкаської області
Лісовому Миколі Леонідовичу
Васильченко Валентини Андріївни,
яка мешкає за адресою: 18023, Черкаси-23,
вул. Котовського, 91, кв.44.

Доводжу до Вашого відома, що будинок, в якому мешкаю, знаходиться під напругою 300 вольт. Тільки в моєму під’їзді за останні десять років п’ять разів горіла проводка. Це те, що мені відомо. В будинку небезпечно жити. А тут мешкають малюки, престарілі люди, тисячі людей можуть живцем згоріти через високу напругу.
Я зверталася в міську раду, Соснівський СУБ, міську РЕМ з проханням установити джерело високої напруги і гарантувати мені безпеку життя. Ніхто пальцем не поворухнув. Міський голова Сергій Одарич вважає, що всі мешканці будинку мають згоріти живцем. А тому прошу порушити проти міського голови Черкас Сергія Одарича кримінальну справу по звинувачуванні в тероризмові і замаху на вбивство мешканців Черкас. Міський голова Сергій Одарич представляє небезпеку для життя громадян міста Черкаси.
Більше десяти років назад біля підстанції, яка знаходиться біля нашого будинку торгували наркотиками, в тому числі й героїном. Двічі на день на Мерседесі під’їжджали круті хлопці і відкрито продавали наркоту. Торгівля тривала доти, поки наркомани не підпалили підстанцію. Гарно горіло. Але ніхто пальцем не поворухнув, щоб розслідувати пожежу.
Через років п’ять в липні стояла спека під 40 градусів. В будинку почало вибивати електрику. Мешканці по кілька діб сиділи без світла. Звісно, текли холодильники, псувалися продукти. В мерії на мої звернення начхали. Тільки після мого звернення до прокурора підстанцію відремонтували, в будинку появилося світло.
Два роки тому біля під’їду був пошкоджений кабель. Я запитала про причини пошкодження електриків, які міняли кабель. Вони повідомили, що кабель весь згнив, але міняють півметра, бо грошей нема на більше. Від під’їзду до підстанції всього 15 метрів. Чому злочинно економлять на житті тисяч людей, включаючи малюків?
Три роки тому моя сусідка повернулася з роботи в обід додому і побачила, як зі щитка на поверсі валує полум’я. Це Бог послав жінку в обід додому, щоб люди не погоріли живцем.
Щитки горіли на третьому, четвертому і п’ятому поверхах. В моїй квартирі лампочки перегорали з феєрверками, як на 9 Травня. В торшері перегорає лампочка на 60 ват, а іскри летять по всій хаті, ніби з гармати стріляють. Я щиро вірила, що проти мене влаштовують диверсії як проти журналіста, поки не виявила, що будинок знаходиться під високою напругою.
В квартирі згорів телевізор, комп’ютер, люстра. В грудні минулого року до мене в хату зайшли люди. Включила люстру у вітальні. Пролунав вибух, фейерверк був, як на 9 травня. Знайомі перелякалися, бо думали, що живими з хати не вийдуть. Згоріла люстра, перегоріли пробки. Я місяць сиділа без світла.
У березні цього року я вирішила замінити всю електропроводку в квартирі, встановивши європроводку і напругоуловлювач, який називають «сторожем». 6 березня 2012 року в моєму помешканні повністю замінена проводка. Електрик виставив на сторожі обмеження в 250 вольт, після якого сторож припиняє подачу струму. Коли напруга падає, струм автоматично поновлюється. Електрик дав мені гарантію, що жоден побутовий прилад в помешканні не згорить.
Електрик три дні приходив вимірювати напругу в будинку і повідомив, що будинок стоїть під напругою в 300 вольт. Мені необхідно викликати електриків, щоб установити і усунути причину напруги.
Напруга зашкалювала, і я постійно сиділа без світла, поки 26 березня електрики міського РЕМу не провели ремонт підстанції в дворі. Рівно тиждень подавалася нормальна напруга, а потім почало гнати до 300 вольт.
22 березня я зареєструвала заяву на ім’я начальника Соснівського СУБу, просила встановити причину високої напруги, ліквідувати її та гарантувати безпеку мого життя. Відповіді не отримала до цього часу. Ніхто не може гарантувати, що якщо загориться проводка в сусідній квартирі, в якій не існує сторожа, то ми всі не згоримо живцем.
З Інтернету дізналася, що в 5 годин ранку на провулку Котовського згоріла хата престарілої жінки через замикання електромережі. Що та бабуся робила в 5 годин ранку? В мене рефлекс щогодини перевіряти напругу на сторожі. Сьогоднішнього ранку напруга 240-245 вольт. А тієї ночі і ранку зашкалювало за 250 вольт. Навіть, коли світло виключається, сторож показує напругу. А в нього обмеження 250 вольт. Одарич бабці подарував новий будинок? Бо її помешкання згоріло через високу напругу в мережі.
З 23 березня я щодня телефоную на 15- 05 черговому міської ради і повідомляю про високу напругу в будинку, що можуть живцем згоріти діти, люди. Виїхала аварійка. Цікаво було спостерігати за роботою аварійної служби. З порогу мені заявили, що причина в моїй старій проводці. Дізнавшись, що в мене супернова проводка, електрики сказали, що в мене «сторож» китайський. «Сторож» - виробництва Кривогу Рогу. Мені запропонували встановити обмеження на 260 – 270 вольт. Я погоджуюся і на 400 вольт. Але Одарич як посадова особа має гарантувати безпеку мого життя, що не згорить моє помешкання, не згорить холодильник. Гарантувати ніхто не хотів. Ви, сволочі, на наших життях і життях крихітних дітей заробляєте бабло, палаци, заморські вілли, золоті унітази, приватизуєте комунальні установи з гнилим обладнанням і заробляєте мільярди. За Ваші мерседеси я маю живцем горіти через несправну підстанцію у дворі?
17 квітня в 10 годин ранку були електрики СУБу. Але про їх прихід мене ніхто не попередив. І я дізналася ввечері про відвідини із записки у дверях. Зателефонувала по номеру, який залишив електрик. Він повідомив, що напруга в будинку 237 вольт. В мене на сторожі значилося 237 вольт. Але опівночі напруга скакнула за 250 вольт. Виявляється, що ніде не значаться виклики аварійки в мою квартиру. Зате двічі виїжджала аварійка на виклик в будинок поряд на Котовського, 95. Викликала головний інженер СУБу Писаревська, яка на пенсії. Виявляється, є ще нещасні із «сторожами», які викликають через високу напругу аварійку. Причина високої напруги – підстанція в моєму дворі, якою займається міський РЕМ.
Щодня я телефоную по 15-05 в міську раду, щодня черговий заявляє, що маю звертатися в міський РЕМ. Міська рада не має впливу на міський РЕМ, бо вони монополісти. А в міському РЕМові мене відфутболюють до електриків СУБу, щоб ті подавали заявку.
На першому поверсі в моєму під’їзді через замикання проводки згоріла бабця. Нині в її помешканні мешкає онук. Після пожежі він зробив капітальний ремонт і поміняв проводку на євро. Але підстанцію ставили ще за радянської влади. Її строк експлуатації давно вийшов. Ми справно платимо комунальні послуги, які йдуть на мерседеси і вілли можновладців.
Я плачу 300 гривнів теплокомуненерго за холодні батареї взимку. Квартплата вища лише в Києві. Прокурор міста Черкаси через суд зобов’язав Одарича повернути завищені комунальні платежі по Соснівському СУБові, але прокурор закриває очі, що Одарич порушує закон, не виконує судове рішення.
У грудні під моїми вікнами Одарич асфальтував вулиці Ільїна і Котовського. Чому прокурор не посадив Одарича за свавілля. Який дурень взимку кладе асфальт. Нині на перехресті цих вулиць дорога перетворилася на гармошку. Я ще такого не бачила. Підвищена аварійність. Чому прокуратуру не цікавить, куди подівалися гроші з того асфальту?
Мої подруги емігрували за кордон. Ми спілкуємося по скайпу. В Парижі, Марселі, Брюсселі, Берліні, Стокгольмі не розуміють мого побуту, який влаштував мер Одарич. Вони кажуть, що в моєму будинку страшно жити.
В Черкасах горять помешкання, квартири, будинки через високу напругу. А влада переконує, що через несправну проводку. В моєму будинку великі перепади напруги – з 233 вольт за хвилину може підскочити до за 250 вольт. В неділю з 12 годин дня і до 18 годин напруга за 250 вольт, вночі висока напруга. Серед дня може підніматися напруга. Сергію Одаричу начхати на те, що живцем можуть згоріти немовлята, бо він не хоче й пальцем поворухнути, аби почав подавати нормальну енергію монополіст міський РЕМ.
Пан прокурор вважає нормальним, коли тисячі людей вийдуть в Черкасах на майдан, бо не бажають згоріти живцем через Одарича?

ПРОШУ:
1) Прийняти до уваги загрозу життя немовлят в нашому будинку і порушити кримінальну справу проти міського голови Сергія Одарича по звинувачуванню його в тероризмові та замаху на життя немовлят і громадян міста Черкаси;

2) Прошу дати відповідь, якою має бути нормальною напруга в моєму помешканні, щоб я не згоріла і не згорів мій холодильник, люстра тощо? І мерія, і міський Рем відмовляються дати таку відповідь.

3) Встановити джерело високої напруги в будинку. Ціна цього питання – людське життя.

4) Дати відповідь, в якому стані знаходиться підстанція в моєму дворі і коли завершується її строк експлуатації.

5) Зобов’язати міську владу разом з монополістом РЕМом відремонтувати, а якщо не підлягає ремонту, то замінити підстанцію у дворі.

6) Зобов’язати міську владу замінити гнилий кабель у дворі. Хіба можна ризикувати життям людей і їздити на мерседесах? Менше крадіть, то вистачатиме і на кабель, і на підстанцію.

Прошу дати мені відповідь, в якій офіційно гарантувати безпеку мого життя, а також гарантувати, що через високу напругу не згорять побутові прибори в моєму помешканні і не згорить моя квартира.

20 квітня 2012 року Валентина Васильченко
20.04.2012 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
09:46 23.04.2012 Shine:
страждають усі у дворі, а кричить, пише у всі офіційні установи і обурюється одна тільки Валентина. а усім іншим, мабуть, подобається горіти. У підсумку - вона божевільна , а усі інші - білі та пухнасті "терпіли"... а відремонтують - думаєте подякують Валентині усім двором? а фіг там...
12:22 22.04.2012 otryzhka:
мало уголовной ответственности одарича (cenzored)
12:58 20.04.2012 Oksana_Kolisnyk:
Я би додала ще необхідність розслідувати службову недбалість, яка призводить до занедбання житлово-комунальної галзі в місті. Пишаюся мужністю Валі Васильченко!