Він, Вона й Арсеній

Упевненість Провінції в тому, що нині на Черкащині шанують лише одного справжнього Героя Нашого Часу – Тулуба - завзнала нищівного удару. З квітня 2010 року в іконостасику начальників й начальничків на видноті – портретик Сергія Борисовича. Невеликий, типовий розмір губернаторового зображення підкреслює надзвичайну скромність Героя...
Загальновідомо про нешанобливе ставлення черкаської опозиції до людини, котра невтомно будує «нову Черкащину». Глибоку пошану, яку висловлюють Герою в кожному куточку області, вони глумливо називають культом особи.
Сьогодні зранку голова обласного осередку «Фронту Змін» Наталія Старікова та координатор об`єднаної опозиції області Леонід Даценко проводили прес-конференцію. Зустріч відбулася в робочому кабінеті Старікової. На столі милувала очі маленька новорічна ялинка. А на стіні - великий портрет лідера «Фронту Змін» Яценюка.
Він, Вона й Арсеній

Досі вважав, що 4-метровий портрет Леоніда Ілліча Брежнєва( його 4 студенти Черкаського медичного училища, де працював мій тато, носили на першотравневій та листопадовій демонстраціях) – то найбільший портрет політичного діяча, який бачили Черкаси. Портрет Арсенія Петровича до зображення товариша Брежнєва, звісно, не дотягував. Але тенденція простежується.
- Багато хто думає, що потужніше людини, ніж Тулуб, в Україні сьогодні немає, - звернувся до Наталії Володимирівни. - Але масштаби зображення Яценюка за Вашою спиною натякають, що не все так однозначно...Невже Арсеній Петрович потужніше за Сергія Борисовича? У черкаського губернатора таких портретів поки що немає...
- Для мене – так, - відповіла Наталія Старікова. – Я вірю в свого Лідера.
- - По всіх організаціях «Фронту Змін» такі ж портрети Яценюка?
- Такого розміру? Напевно, ні. Але портрети є в усіх організаціях...
- -Схоже на портрет Кім Чен Ина – лідера Північної Кореї...
- А мені подобається. І колір подобається, і лідер подобається. Він на сьогодні – самий потужний політик, я так вважаю. Я вірю, що зміни в країні відбудуться обов`язково, якщо він стане Президентом.
Він, Вона й Арсеній

Наталія Володимирівна подивилася на присутніх з відчуттям перемоги Добра над Злом. Хоча для найнятого менеджера на ЗАТ «Юрія» ( черкаський молокозавод входить у бізнес-імперію Олександра Табалова, - Пров.), це була імпровізація на межі політичного фолу. А в розрізі останніх одкровень Яценюка, котрий заявив, що «ситуація з депутатами Табаловими – спецоперація персонально проти нього», Наталія Володимирівна нагадувала канатоходця, що застиг над прірвою...
- Врешті-решт, це робочий кабінет Наталії Володимирівни Старікової, - вступився Леонід Даценко. Його заочні стосунки з Арсенієм Петровичем не менш складні. Цієї осені Леонід неочікувано прокинувся знаменитим. І не лише через вкрадену перемогу над одіозним Губським на 197-му, а й через лірично-філософські роздуми про те, що «в України жиди ніколи не були першими особами».
- ...Якщо вона вважає, що їй цей чоловік подобається, як політик, я думаю, що це її право...Я не думаю, що це ознаки якогось там вождізму або преклоніння перед портретом Арсенія Петровича Яценюка, - захищав даму Даценко. На фоні Яценюка.
Він, Вона й Арсеній

- Ви знаєте,в мене є довіра до Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона в нього (в Яценюка, - Пров.) вірить теж, - поставила крапку Старікова.
Через годину думками з приводу анонсованого очищення лав черкаської «Батьківщини» від «зрадників» ділився голова Черкаської організації тимошенківців Анатолій Бондаренко. Зустріч відбулася в затишному кабінеті тихого ресторану в центрі міста.
Він, Вона й Арсеній

- У Вас в кабінеті є портрет Юлії Володимирівни?
- Звичайно.
- А великий?
Анатолій Васильович пробігся очима по стінам та зупинився на великому вікні.
- - Як оця стулка, - сказав він, показавши на двометрове вікно...
Наскільки ж ви не схожі - влада й опозиція, подумалося. Чим більше демократії в партії, тим більше портрет Вождя...
24.12.2012 19:30

Автор: Юлій Бютов
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter