У Черкаському художньому музеї відкрилася виставка кімоно та японських аксесуарів

Як інформують у Черкаському Художньому музеї, з нагоди святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною та оголошення 2017 року Роком Японії в Україні Черкаський обласний художній музей презентує виставку кімоно та аксесуарів.
У Черкаському художньому музеї відкрилася виставка кімоно та японських аксесуарів

Виставка представляє японське вбрання ХХ ст. з приватних колекцій: чарівні фурісоде для маленьких дівчат та панянок, урочисті куротомесоде з гербами для найважливіших подій, кімоно гейші, вбрання для завзятої театралки, сукні для візитів та чайної церемонії, ткані та розписані пояси, шпильки для зачісок, віяла. Глядачі мають можливість ознайомитися з розмаїттям японського одягу та текстильних технік, культурою та етикетом кімоно. Під час презентації виставки відбулася демонстрація вдягання кімоно.

Виставка відбувається у межах проекту «Україна-Японія: мистецькі та дизайнерські діалоги», започаткованого Світланою Рибалко у 2003 р. Проект передбачає знайомство з художньою спадщиною Японії у загальноосвітньому контексті та як із джерелом натхнення і приводом для мистецьких рефлексій. Кожна виставка проекту містить арт-об’єкти, виконані українськими художниками і має відкритий фінал.

Виставка діє з 21 грудня 2017 року до 5 лютого 2018 року.
22.12.2017 14:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter