Ткаченко відзвітував про 100 днів роботи. Наполеон відпочиває...

Ткаченко відзвітував про 100 днів роботи. Наполеон відпочиває...Як інформують у Черкаській ОДА, сьогодні голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко відзвітував перед громадськістю про результати своєї роботи протягом перших ста днів після його призначення. Основою звіту стала програма дій облдержадміністрації "Від Революції Гідності – до гідного життя".

– Ці сто днів для всіх нас, українців, стали непростим випробуванням, – зауважив Юрій Олегович. – Зараз я хочу прозвітувати про ті кроки, які були нами зроблені й, водночас, порадитися з вами стосовно подальшої роботи й дій для розвитку Черкаської області.
Нагадаємо, що ця програма обласної влади містила в собі сім пунктів й була розрахована на три-п’ять місяців роботи. Під час презентації цієї програми обласна влада обіцяла дослухатися думки громадськості, працюватиме чесно й прозоро. Серед першочергових кроків стала боротьба з корупцією, робота над усуненням перешкод для розвитку бізнесу та відродженням Черкащини як духовного осердя країни.

"Від Революції Гідності – до гідного життя"

1. ЛЮСТРУЄМО – ОЧИЩУЄМО ЧЕРКАЩИНУ від ПРИСЛУЖНИКІВ РЕЖИМУ ЯНУКОВИЧА-ТУЛУБА. ФОРМУЄМО ВЛАДУ ЧЕРЕЗ ДУМКУ ГРОМАДИ

Усуватимемо від влади усіх одіозних представників режиму Януковича-Тулуба, звільнятимемо із керівних посад апарату ОДА усіх прислужників Партії регіонів, що забезпечували її діяльність. Ініціюватимемо та наполягатимемо на встановленні і покаранні осіб, причетних до злочинів режиму Януковича-Тулуба, зокрема у репресіях та побиттях людей. Призначатимемо на звільнені після люстрації вакансії за погодженням та пропозиціями громади осіб, відібраних за принципами порядності, патріотизму і професіоналізму.

ВИКОНАННЯ

1.1. Протягом березня – квітня проведено низку засідань Президії обласної народної ради. За результатами розгляду пропозицій громад районів та районних Народних рад призначено 16 голів райдержадміністрацій.

1.2. Проведено люстрацію керівників департаментів та управлінь облдержадміністрацій.

1.3. Направлені листи до правоохоронних органів та Міністерства внутрішніх справ України з пропозицією пришвидшити розгляд резонансних справ щодо подій Революції гідності в Черкасах та області.

2. ПРАЦЮЄМО ЧЕСНО, ПРОЗОРО, ПІД КОНТРОЛЕМ ГРОМАДИ

Запровадимо систему контролю громади за діяльністю органів влади та окремих посадовців, максимальну відкритість, зокрема створимо систему консультативно-дорадчих органів за напрямами (громадських рад). Забезпечимо звітність та публічність дій посадовців, зокрема у сфері формування бюджетів області та районів, проведення тендерів. Сприятимемо створенню територіальних громад на Черкащині.

ВИКОНАННЯ

2.1. Створення системи консультативно-дорадчих органів при обласній державній адміністрації. 20 червня 2014 під час установчих зборів представники інститутів громадянського суспільства обрали новий склад громадської ради при облдержадміністрації у кількості 36 осіб.

2.2. Звітність у сфері формування бюджетів області та районів.

Запроваджено щоквартальне звітування на сайті облдержадміністрації про виконання бюджету області.

2.3. Відкритість процедур проведення тендерів. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, райдержадміністрацій дано доручення №33-Д щодо забезпечення відкритості і прозорості тендерних закупівель робіт і послуг, які проводяться за бюджетні кошти.
На сайті облдержадміністрації функціонує окрема вкладка «Конкурси. Тендери».

3. РАЗОМ ІЗ ГРОМАДОЮ ПОДОЛАЄМО КОРУПЦІЮ

Знищимо корупційні схеми – припинимо ганебну практику «відкатів» та хабарів чиновникам і службовцям всіх рівнів за рішення чи навпаки за бездіяльність, ініціюємо створення громадського антикорупційного бюро, запровадимо єдину «гарячу» антикорупційну лінію ОДА. Наполягатимемо на поновленні й результативному завершенні справ, де фігурантів-корупціонерів рятували зв’язки та належність до правлячої партії.

ВИКОНАННЯ

3.1. Припинення практики «відкатів» та хабарів чиновникам.

У 2014 році складено і направлено до суду 39 адміністративних протоколів щодо корупційних правопорушень. 11 осіб притягнуто до відповідальності.
Правоохоронними органами закінчено розслідування і направлено до суду матеріали 17 кримінальних проваджень за злочинами корупційного забарвлення, вчинених у сферах земельних і бюджетних відносин, охорони довкілля тощо.
Відкрито кримінальні провадження за понад 90 злочинах, передбачених статтею 191 Кримінального кодексу України, 41 злочину у сфері господарської діяльності, а також близько 130 злочинах, визначених як службові.

3.2. Створення громадського антикорупційного бюро

3.3. Відкрито телефон єдиної «гарячої» лінії, телефон якої розміщено на сайті ОДА та у друкованих засобах масової інформації.

4. МОБІЛІЗУЄМО СИЛИ НА ЗАХИСТ РІДНОЇ ЗЕМЛІ – ЗАБЕЗПЕЧИМО СПОКІЙ ГРОМАДИ

Розробимо конкретні варіанти дій щодо мобілізації народного ополчення та захисту цивільного населення. Активізуємо створення груп громадської оборони, посилимо спільну із громадою забезпечення регулярних збройних сил, національної гвардії й груп самооборони. Паралельно запровадимо патріотичне національне виховання українців, зокрема молоді, через соціальну рекламу, молодіжні організації, ви шкільні військово-спортивні табори, відповідні шкільні та університетські програми.

4.1. Мобілізація народного ополчення та захисту цивільного населення.

У місті було організовано чотири блокпости.
За ініціативи ОДА прийнято обласну програму «Територіальна оборона» (рішення обласної ради від 15.05.2014) та виділено 2 мільйони гривень.
Сформовано батальйон територіальної оборони «Черкаси» чисельністю 420 осіб, який уже несе службу на Одещині. Загалом на потреби обороноздатності області було зібрано близько 10 мільйонів гривень.
Бійців батальйону «Черкаси» забезпечено бронежилетами та шоломами спальними мішками, біноклями, приладами нічного бачення і GPS – навігаторами.

4.2. Забезпечення регулярних збройних сил, національної гвардії й груп самооборони.
Створено єдиний координаційний центр матеріально-технічного забезпечення учасників антитерористичної операції.
В ОДА створено пункт прийому допомоги для прикордонників на базі обласного координаційного центру.
Проведено зустріч з прикордонниками, які потрапили під обстріл у Маріуполі. Наразі вони лікуються у Центральному клінічному госпіталі Державної прикордонної служби. Хлопцям вручили матеріальну допомогу.
Прийнято обласну програму «Призовна дільниця».
Українську армію власним коштом підтримали черкаські посадовці: у касі Ощадбанку вони придбали там військові облігації. Усі кошти від їх продажу спрямовуються на зміцнення обороноздатності країни, озброєння й амуніцію для наших солдат. Згодом до цієї акції приєднались керівники РДА та працівники пенсійного фонду області, галузей освіти, медицини, культури.

4.3. Паралельно запровадимо патріотичне національне виховання українців, зокрема молоді.
Прийнято розпорядження ОДА від 6 травня 2014р. «Про організацію та проведення навчально-польових зборів з юнаками», згідно якого проведені навчально-польові збори з випускниками шкіл за програмою «Захист Вітчизни».
Збільшено час на вивчення предмета «Захист Вітчизни» у загальноосвітніх школах для учнів 10-тих і 11-тих класів.
Зараз відбувається підготовка робочого плану щодо співпраці закладів освіти та представників навчально-виховного центру прикордонних військ.
Проведено масову патріотичну акцію «Пліч-о-пліч», метою якої стало єднання усіх територій України. У акції взяли участь понад 4 тисяч осіб.
Для патріотичного виховання молоді та підняття морального духу на центральній площі обласного центру проведено зустрічі з екіпажем тральщика «Черкаси», бійцями Національної гвардії України.
У літніх оздоровчих таборах спільно з представниками спортивного клубу «Вулкан» та клубу «Юних моряків» протягом червня проводяться заходи військово-патріотичного спрямування.
Відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри „Сокіл“ („Джура“) за участю 7 команд-роїв (56 учнів) Катеринопільского, Маньківського, Смілянського, Тальнівського, Шполянського районів, міст Черкаси та .Сміла.
У травні 2014 р. у Смілі проведений обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України „Козацький гарт“, у якому взяли участь 5 команд (60 учнів).

5. УСУНЕМО ПЕРЕШКОДИ ДЛЯ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ

За ініціативи підприємців області створимо оновлену координаційну раду підприємців при ОДА, що обирає виконавчий комітет, який буде механізмом вирішення нагальних потреб розвитку підприємництва та інвестиційної діяльності в області. Виконавчий комітет визначає зі свого складу особу, що стає штатним радником голови ОДА і бере безпосередню участь у координації співробітництва бізнесу та влади.

ВИКОНАННЯ

5.1. З метою активізації участі бізнесу у формуванні державної регуляторної політики та державної політики у сфері підприємництва, забезпечення постійного діалогу влади і бізнесу, пошуку шляхів вирішення проблем суб’єктів господарювання: оновлено регіональну раду підприємців області. Представники громадських організацій беруть участь у роботі різних нарад, засідань, що проводяться в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Спільна організація проведення нарад і семінарів.
Запроваджено проведення нарад і засідань в обласній державній адміністрації в режимі онлайн.
Створено "Агенцію розвитку Черкащини", яка буде займатись пошуком та супроводом інвестора.
Вивчення проблемних питань з виїздом на великі промислові підприємства (ПАТ "Азот", "Богдан", ДП "НВК "Фотоприлад" та інші) та підготовка конкретних пропозицій до Міністерств та департаментів щодо поліпшення ситуації.
На базі Черкаської торгово-промислової палати запрацював Центр розвитку експортного потенціалу області, що сприятиме покращенню бізнес-клімату регіону.
Проводиться робота щодо впровадження в області спільного проекту ЄС з підтримки політики регіонального розвитку в Україні "Створення регіонального тренінгового і практичного центру для розвитку мультифункціональних кооперативів". Налагоджено співпрацю з обласною профспілкою "Солідарність".

6. ВІДРОДИМО ЧЕРКАЩИНУ ЯК ДУХОВНИЙ ЦЕНТР УКРАЇНИ

Славетні імена і дати мають сприяти зростанню патріотизму та розвитку туризму. Повернемо український дух культурним святиням. В галузі освіти та науки забезпечимо підтримку закладів, зокрема з метою доступності та підвищення якості освітніх послуг для усіх громадян.

ВИКОНАННЯ
6.1. Сприяння розвитку туризму та зростання патріотизму

Розроблено 11 туристичних маршрутів, тривалість яких від 2 до 7 днів. Усі вони погоджені Державним агентством України з питань туризму та курортів.
Створено та розміщено на сайті ОДА промо-ролик, який популяризує Черкащину. Направлені листи до Міністерства культури України та Міністерства закордонних справ з проханням розмістити цей ролик на їх сайтах.
Обласною державною адміністрацією сформовано перелік об’єктів, які у 2014 році фінансуватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, на суму 5 млн. гривень.
З 19 по 22 травня проходило два масштабних заходи – Міжнародне літературно-мистецьке свято „В сім’ї вольній, новій“ та Всеукраїнський Шевченківський форум „Свою Україну любіть“. Організовано та проведено Всеукраїнський культурно-мистецький проект «Мальовнича Україна» в рамках Міжнародного літературно-мистецького свята «В сім'ї вольній, новій». В заходах взяли участь делегації з 10 країн світу.
20 травня урочисто відкрито пам’ятник молодому Тарасу Шевченку у смт.Вільшана Городищенського району.
22 травня в м. Каневі відбувся Шевченківський мистецький фестиваль "Чернеча гора".
22 травня 2014 року у м. Каневі відбулися заходи з нагоди 153-річниці з дня перепоховання праху Т. Г. Шевченка.
У Каневі проведений V Всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль „Кобзареві джерела“, присвячений 200-річному ювілею Т. Г. Шевченка.
6.2. Підтримка закладів освіти і науки.
Протягом 2014 року відкрито 3 додаткові групи при функціонуючих дошкільних навчальних закладах. 1 червня 2014 року у с. Ямполі Катеринопільського району після капітального ремонту відкрито дошкільний заклад „Ромашка“ на 1 групу для 22 дітей.
Проводяться будівельні роботи Михайлівської загальноосвітньої школи – інтернату.
Розпочато капітальний ремонт приміщення колишньої загальноосвітньої школи І ступеня села Самгородок Смілянського району для відновлення роботи ДНЗ.
З початку 2014 року за спонсорські кошти придбано 56 сучасних комп’ютерів, у тому числі з березня по червень – 33. Забезпечено доступ до мережі Інтернет 642 (100 %) загальноосвітнім навчальним закладам.

7. ВІДНОВИМО СПРАВЕДЛИВІСТЬ. ЗМЕНШИМО ВИТРАТИ НА ВЛАДУ – ЗАБЕЗПЕЧИМО СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

Проведемо оптимізацію органів влади шляхом скорочення, об’єднання структурних підрозділів, керівних посад. За рахунок скорочення видатків на утримання чиновницького апарату посилимо соціальну складову обласного та інших місцевих бюджетів. Забезпечимо своєчасну виплату соціальних гарантій для найменш забезпечених категорій населення. Ініціюємо зменшення різниці між максимальною та мінімальною пенсією.

ВИКОНАННЯ

7.1. Оптимізація органів влади, скорочення видатків на утримання чиновницького апарату

Проведено оптимізацію структури облдержадміністрації. Кількість структурних підрозділів облдержадміністрації зменшено з 19 до 18. Ліквідовано Департамент з суспільно-політичних питань та регіональної політики та управління інформаційної політики та зв'язків із засобами масової інформації. Натомість утворено Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Це дозволило зменшити кількість керівних посад з 6 до 3.
Структуру апарату облдержадміністрації оптимізовано і зменшено на 10 одиниць (93 штатних одиниць). Кількість заступників голови ОДА (у тому числі першого заступника та заступника голови – керівника апарату) зараз становить 3 штатні одиниці , що на 2 одиниці менше ніж у попереднього голови облдержадміністрації.
На 7,4 млн. грн. скорочено управлінські витрати та видатки на фінансування окремих непершочергових програм і заходів, а кошти перерозподілено на соціальний захист найменш захищених категорій населення.
Із початку року 800 жителям області, що потрапили в скрутні життєві обставини, коштами обласного бюджету виділена матеріальна допомога. На ці цілі в обласному бюджеті передбачено 400 тис. грн., ще 600 тис. грн. планується виділитись. На фінансування програм молодіжного житлового будівництва та індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім” передбачено 3,6 млн. грн.
Область знайшла змогу виплатити одноразову грошову допомогу в розмірі 121 800 грн. членам сімей Героїв Майдану, котрі загинули під час революції гідності (3 сім’ї). Подано документи до Мінсоцполітики для виплати зазначеної допомоги ще одній сім’ї.
Введення в експлуатацію та оснащення сучасним діагностичним обладнанням поліклінічного відділення Канівської ЦРЛ.
Прийнято рішення про виділення субвенції в сумі 160 тис. грн. для оснащення сучасним діагностичним обладнанням та подальше введення в експлуатацію поліклінічного відділення Канівської ЦРЛ.
Введення в експлуатацію 28 машин швидкої допомоги класу «В», отриманих відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров’я.
Введення в дію обласного перинатального центру ІІІ рівня надання акушерської, анестезіологічної допомоги та інтенсивної терапії матерям та дітям на базі КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради».
Рішенням сесії обласної ради від 18.05.2014 прийнято рішення щодо виділення 4,4 млн. грн. для закінчення реконструкції приміщення поліклініки КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» під обласний перинатальний центр. Крім цього, планується виділення 15,6 млн.грн. з фонду регіонального розвитку державного бюджету.
01.07.2014 18:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter