Навіщо Регіонам "балерина" в філармонії?

Навіщо Регіонам "балерина" в філармонії?Здавалося б, рішення Тулуба призначити директором Черкаської філармонії 23-річну депутатку Черкаської міської ради від Партії регіонів Ольгу Сисоєву – верх безглуздя. Це ляпас артистам: мовляв, вами й діти можуть керувати. Це – серйозна шкода молодій, вродливій жінці, яка очолить колектив, котрий ніколи не бачитиме в ній керівника. Важко уявити, як юна директорка викликатиме на килим, наприклад, керівника Черкаського народного хору, заслуженого діяча мистецтв України Леоніда Трофименка або народну артистку України Лідію Зайнчківську...
Однак всі формальні кроки для призначення вже зроблені. Ольга Сисоєва у супроводі досвідченого наставника – депутата Черкаської міської ради Ігоря Мельникова – уже побувала в філармонії. Ігор Петрович широко посміхався, по-товариськи повідомив ошелешеному колективу, що «є думка призначити сюди Олєчку».
Провінція вже писала про те, як після приголомшливого успіху звіту Тулуба перед представниками трудових колективів Черкас у жовтні 2012 року, стосунки між виконувачем обов`язки директора філармонії Олександром Дяченко і Героєм України з офіційних перетворилися на неофіційні. Після того якщо б хтось порівняв кількість звернень депутатів Європарламенту до Януковича з проханням звільнити Тимошенко і -кількість пропозицій до Дяченка написати заяву «за власним бажанням», то перевага була не за євродепутатами. У притаманному команді Героя стилі Дяченка затероризували перевірками, двічі намагаючись «пришити» вчинення корупційних дій. Щоправда, в обох випадках суд прийшов до висновку, що в діях Дяченка не встановлено складу правопорушення. Та й колектив у переважній більшості став на його підтримку ...
Що ж ховається за призначенням людини, яка: 1) жодного дня не працювала в галузі культури; 2) не має відповідної для такого призначення освіти; 3) не має необхідного при подібних призначеннях 10-річного трудового стажу; 4) невідома в колективі, в якому працюють дві футбольні команди народних і заслужених артистів України?
Таких керівників часто називають «балеринами». В який бік їх крутитимеш, туди вони й обертатимуться. Руками вродливої, але зовсім неготової для роботи в філармонії жінки, відверто хочуть «загрібати жар».
Робоча версія кадрової імпровізації Тулуба звучить так. У приміщенні філармонії досі не відремонтовані значні за обсягом площі на лівому «крилі». При належних фінансових вливаннях тут можна відкрити ресторан, нічний клуб, кафе тощо. Потрібна лише своя людина, яка має право підпису. Тертий калач Дяченко ні за які ковріжки не віддасть ділкам й квадратного метру. А недосвідчена Сисоєва – ідеальна кандидатура для пустотливих вправних рученят.
Хотілося б помилятись.
11.04.2013 18:10

Автор: Кіндрат Булавін
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
15:16 15.04.2013 evgenij:
Кому пришла в голову "гениальная" мысль назначить молодую девушку на такую серьёзную в областном масштабе должность? Я уже не говорю о её возрасте - молодость, как говорится, недостаток, который быстро проходит. Но как можно было назначить абсолютного непрофесссионала на руководство таким непростым коллективом? Или уважение коллектива тоже может быть назначено по указанию "сверху"?
Можно уважать девушку как девушку, как человека, но...ей задали простой вопрос как для кандидата на должность: "Какими будут Ваши первые действия в первую неделю работы как ВРИО директора филармонии?" Увы, но достойного ответа, который бы удовлетворил немолодых "мэтров", не прозвучало.
Уважаемой Ольге Сысоевой дали, на мой взгляд, хороший совет: сначала В ЕЁ ГОЛОВЕ должна родиться идея, связанная с будущей должностью. Потом должен быть составлен план для пошагового её воплощения. И первый результат должен быть проявлен хотя бы через месяц работы.
Если такового нет - я думаю, стОит подумать, а стОит ли заниматься делом, в котором ты не просто не профессионал, а по сути - просто не на своём месте?
Филолог может хорошо разбираться в языках. А музыкой должен заниматься тот, кто хорошо разбирается в музыке!