Хто підставив кролика Роджера?

Хто підставив кролика Роджера?Гучне затримання працівниками СБУ начальника Головного управління Держземагентства в Черкаській області «Г» дуже схоже на «фейк» з елементами головотяпства української спецслужби.

З офіційного повідомлення СБУ: «20 травня ц.р. співробітники Служби безпеки України спільно з МВС України припинили протиправну діяльність начальника Головного управління Держземагентства в Черкаській області «Г»...»

Зрозуміло, що йдеться про Петра Ілліча Гамана, одного з улюблених персонажів «Провінції» за останні роки (читайте «Чому Гаману від Тулуба "амністія вийшла", «Комар носа не подточит?», «Який пан, такий і хам»).
Це доводить і оперативне відео СБУ. Обличчя затриманого «замальоване», але геркулесівську фігуру Петра Ілліча важко сплутати з кимось іншим.

Але! В офіційному повідомленні СБУ - груба помилка. Гамана затримали як приватну особу, а не начальника Головного управління Держземагентства. 28 квітня Петро Ілліч пішов на лікарняний. Наказ про його звільнення Держземагенство України надіслало 5 травня. Права Петра Ілліча при цьому було порушено, адже в Україні не можна звільняти людину, поки вона перебуває на лікарняному.

З офіційного повідомлення СБУ: «...Правоохоронцями встановлено, що державний службовець 3 рангу вимагав 80 тисяч доларів від представника фермерського господарства за видачу документів на довгострокову оренду земель сільськогосподарського призначення...».

Як ми вже писали торік в одному з матеріалів, до Гамана всіма справами в Головному управлінні Держземагентства області заправляли чотири «смотрящіх» з Києва. Двоє з них офіційно навіть не були працевлаштовані в управлінні. Через це впливу на «правильний» розподіл землі на Черкащині чинний на той момент черкаський губернатор Сергій Тулуб не мав. Петро Гаман був 100-відсотковою креатурою Тулуба. З призначенням Петра Ілліча контроль Тулуба за виділенням землі в оренду чи у власність став всеохопним.

Тоді, як розповідали «злі язики», в управлінні існувала тверда неофіційна такса: 350 «зелених американских груш» за оренду гектару, 1 тисячу «зелених американських груш» - за передачу у власність.

Перше, що зробив Гаман на посаді начальника Головного управління Держземагентства в Черкаській області восени 2013 року – це вигнав (у прямому значенні слова) «смотрящіх» з управління.

Увага! Після 28 квітня, коли Гаман пішов на лікарняний, креатура "смотрящіх" Оксана В., яку торік Гаман витурив з управління, повернулася на робоче місце й впряглася у воза.

На сьогоднішній день вартість неофіційних бонусів у Держземагентстві в Черкаській області зросла. Безсоромні брехливі люди підло брешуть, що після «ісходу» Петра Ілліча оренда гектару потягне на 450 «американських зелених груш», а передача гектару у власність – 1 200 «груш».

З офіційного повідомлення СБУ: «Для „обміну” відповідного наказу про оренду земель на визначену суму „зелених” посадовець призначив фермеру зустріч в одному із закладів громадського харчування у м. Черкаси. Зловмисника було затримано під час передачі 57 тисяч доларів США. Вказані кошти вилучено...».

Сьогодні цілий день колишні підлеглі Петра Ілліча щиросердно дивуються – звідки взялася 80 тисяч доларів? Підприємець просив про оренду лише 20 гектарів землі. Отже, максимум, на якій теоретично міг розраховувати отримувач хабара – 20 тис. умовних одиниць (за старою таксою).

Але найцікавіше – далі. З початку року до 28 квітня в Головному управлінні Держземагентства в Черкаській області було підписано близько 500 земельних наказів (про оренду землі, про передачу землі у власність, про скасування договорів оренди тощо). З 28 квітня по сьогодні підписано понад 1 100 наказів. Про що це свідчить?

Про те, що після Гамана в Головному управлінні Держземагентства в Черкаській області процес витряхування зелених американських груш інтенсифікувався у понад 2 рази.

Висновки

1. СБУ затримала приватну особу – Гамана Петра Ілліча -, якого з незрозумілих причин представили начальником Головного управління Держземагентства в Черкаській області.

2. Петрові Іллічу не можна «прив`язати» посадовий злочин, оскільки він 15 днів як не є посадовою особою. Його дії (за умови залізної доказової бази) можна представити як шахрайські, якщо він не доведе зворотнього. Наприклад, що хотів позичити гроші на купівлю раритетного видання словника Брокгауза-Ефрона.

3. Затримавши вільного птаха Гамана, СБУ впритул не «бачить» сьогоднішні «викрутаси» Головного управління Держземагентства в Черкаській області. Чому?

Ймовірна мета затримання «начальника Головного управління» Г.

1) Г. – носій безцінної інформації, якою він, ймовірно, змушений буде поділитися в обмін на свободу.

2) Петро Ілліч має доступ до садів, в яких росте багато зелених груш з американського континенту. У спецслужби – авітаміноз після тривалої зими.

У будь-якому випадку вчорашні маски-шоу в Черкасах – імітація боротьби з корупцією. Петро Ілліч відбудеться легким переляком і незабаром вийде на волю.
21.05.2014 18:45

Автор: Геннадій Саприкін
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter